Benim bahsettiğim bedelli idi zaten. Benim ayağımda engel vardı doğuştan gelen raporlarım da var. Raporu olanlar 2. gün doktora çıkıyor. Doktora çıkana nöbet cezası verdiler. Ayakta duramadığım için ayakta durma cezası almıştımBence bedelli daha sıkıntılı bu arada cunku 1 ay yapiyorsun diye kimse sizi dinlemez 6 ay gidenler 1 hafta yapar egitimi veya 14 gün siz 1 ay boyunca her gun yaparsiniz. Bu arada egitimler komutana gore degisiyor bazilari katı hic hastalık falan anlamaz bazilari ise daha esnek oluyor. Şahsen Er'lere temel egitim verirken ilk önce bir rahatsizligi olan var mi diye sorar rahatsiz olanlari ayrirdim ve komutana bildirirdim. Herkes oyle degil.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Komutana göre değişir, işte bu yüzden bedelli sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Daha çok şeyler söylerdim de başımıza iş açmayacak.Benim bahsettiğim bedelli idi zaten. Benim ayağımda engel vardı doğuştan gelen raporlarım da var. Raporu olanlar 2. gün doktora çıkıyor. Doktora çıkana nöbet cezası verdiler. Ayakta duramadığım için ayakta durma cezası almıştımKomutanlar para verdiniz de adam mı oldunuz diye ilk gün söylendiler mesela. Büyük ihtimal bedelli yapanlara vatan haini gözüyle bakıyorlardır.
Askere ya paralı gideceksin ya da 12 ay. Paralı gidersen 1 ayda gider gelirsin, mis gibi. 12 ay gidersen rütben oluyor, üstüne para alıyorsun diye biliyorum. 6 ay gitsen hiç çekilmez, memlekete gel git gel git bitmez. 12 ayda en azından paranı alırsın. Yeni mezun biri olarak 6 ay askerlik yapmakta kötü. Zaten iş bulması zor, bir de askerlikten 6 ay kaybın oluyor. Kısacası konu "paran varsa rahatsın" sözüne geri geliyor bu ülkede.
Aynen, sildim birkaç şeyi daha yazıp gerek yok. Şimdi tekrardan gitmeyeKomutana göre değişir, işte bu yüzden bedelli sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Daha çok şeyler söylerdim de başımıza iş açmayacak.![]()
12 ay gidince ve kalmak icin basvurmadigin icin pisman oluyorsun ayrica. Benim butun astegmen arkadaslarim mühendisti orada hepsi pisman oldular. Özel sektör o parayi vermiyor mesela ve rahatligi. Bir sayginligin oluyor.Askere ya paralı gideceksin ya da 12 ay. Paralı gidersen 1 ayda gider gelirsin, mis gibi. 12 ay gidersen rütben oluyor, üstüne para alıyorsun diye biliyorum. 6 ay gitsen hiç çekilmez, memlekete gel git gel git bitmez. 12 ayda en azından paranı alırsın. Yeni mezun biri olarak 6 ay askerlik yapmakta kötü. Zaten iş bulması zor, bir de askerlikten 6 ay kaybın oluyor. Kısacası konu "paran varsa rahatsın" sözüne geri geliyor bu ülkede.
NqrkOz
Üstün
- Makaleler
- 6
Er olarak yapmamışsın ki, bir de çocuğum olursa zorla göndereceğim diyorsun. Devlet her conscript Er'e maaş+prim bağlasa herkes bayıla bayıla gider; üstüne 2. altı aya kalır.İllaki bir şeyler katıyor insana. Gitmeden bilemezsin. 1 yıl yedek astsubay olarak yaptım.
Maaş alıyorlar zaten. Ekmek elden, su gölden yaşıyorsun orada. Kira vermek yok, fatura ödemek yok. Sigara falan içmiyorsan 90 bin lirayla geri dönersin.Er olarak yapmamışsın ki, bir de çocuğum olursa zorla göndereceğim diyorsun, devlet her conscript Er'e maaş+prim bağlasa herkes bayıla bayıla gider, üstüne 2. altı aya kalır.
- Makaleler
- 1
Gönüllü kimse yapmaz bu zamanda. İşte 6 ay askerliğin var ama gitmeme seçeneğin var desen kimse gitmez. Maalesef Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı genç insanlarda sanki eski vatan sevgisi kalmadı.Askerlik gönüllülük esaslı bir iştir. Zorunlulukla olacak bir şey değildir.
- Makaleler
- 1
Bir uzuvlun maliyeti bu kadar yüksek olmamalı...
Asker olmanın da kendince zorluğu var. Mühendislik ve askerlik çok başka şeyler. Ben olsam ben de özel sektörde çalışmayı seçerdim. Tamamen kişisel seçimler, zevkler.12 ay gidince ve kalmak icin basvurmadigin icin pisman oluyorsun ayrica. Benim butun astegmen arkadaslarim mühendisti orada hepsi pisman oldular. Özel sektör o parayi vermiyor mesela ve rahatligi. Bir sayginligin oluyor.