lebowskia

Uzman
Merhaba, bedelli askerliğe başvurduktan ve parayı yatırdıktan sonra askerlik durum belgesinde ne yazacak? Sanırım tarihleri ocağın son haftası açıklanıyormuş, bu tarihe kadar askerlik durum belgesinde ne yazacağı benim için önemli, bir iş ihtimalim var ve işyeri en az 6 ay tecil istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ocakta gideceksin büyük ihtimal e-Devlet'ten askerliğime gir orada görünüyor.
benim demek istediğim, bedelliye başvurunca zaten seneye gidiyorum, ama başvurduktan sonra askerlik durum belgesinde başvuruda seçtiğim tarihi baz alarak o tarihe kadar ilişiği yoktur diye yazacak mı? sisteme hemen geçiyor mu yani yoksa ocakta kesin tarihler açıklandıktan sonra mı sisteme geçer.

Seçtiğin en erken sevk tarihine kadar erteli gösterir muhtemelen.
Muhtemelen sevk seçim ekranında en erken ocak veya şubat ayını gösterir, aralık celbine yetişebileceğini zannetmiyorum.

Seçtiğin en erken sevk tarihine kadar erteli gösterir muhtemelen.
Muhtemelen sevk seçim ekranında en erken ocak veya şubat ayını gösterir, aralık celbine yetişebileceğini zannetmiyorum.

Anlayamadım, 2025 mi? İş durumu olduğu için en geç sevk tarihini seçmeye çalışacağım ama demek istediğinizi tam anlayamadım, şimdi başvurursam seneye gitmiyor muyum? Ve en geç sevk tarihini seçersem o tarihe kadar erteli göstermeyecek mi?

sanırım yanlış anlaşıldım, en erken değil en geç sevk tarihini seçeceğim, sanırım 2025'nın 12 ayından birini seçebiliyorum?
sormak istediğim sadece sistemde hemen seçtiğim tarihe kadar erteli gözükecek mi?
aralık dediğim de sevk tarihleri aralık 25 de açıklanıyorumuş sanırım o yüzden erteli gözükmesi aralıktta sevk tarihlerinin açıklanmasından sonra mı olacak yoksa ben başvuruyu tamamladıktan hemen sonra mı? yani sisteme aralıktan sonra mı düşecek?

Son düzenleme:
Anlayamadım, 2025 mi? İş durumu olduğu için en geç sevk tarihini seçmeye çalışacağım ama demek istediğinizi tam anlayamadım, şimdi başvurursam seneye gitmiyor muyum? Ve en geç sevk tarihini seçersem o tarihe kadar erteli göstermeyecek mi?
Zorunlu askerlik için işlemlerimi hallettikten birkaç hafta sonra "kasım aralığına kadar askerlikle ilişiği yoktur." ekranı ile karşılaştım.
En erken kasım ayını seçmiştim.

E-devlette ilk önce form doldurup fotoğraf yüklüyorsun, ardından sağlık ocağında muayene oluyorsun, pürüz çıkarsa hastaneye sevk veriyorlar.
Muayeneden sonra raporunun onaylanması gerekiyor ardından E-devlet üzerinden yine form doldurup ne tür askerlik yapmak istediğini seçip sevk tarihi seçiyorsun ve en sonunda da bedelli işlemlerini hallediyorsun.