Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Makaleler
43
Biliyorsunuz ki “Beğen” emojisi beğenme anlamında, “Beğenme” emojisi ise beğenmeme anlamında kullanılıyor, şu anda bile kulağa garip geliyor. Ayrıca anlık bildirimler etkin olduğu zaman “X kullanıcısı mesajınıza beğenme emojisi attı” yazdığı zaman sanki mesajı beğenmiş gibi algılanıyor.

Bu yüzden “Beğenme” emojisinin adı “Beğenmeme” veya “Beğenmedim” şeklinde değiştirilebilir.

Artı -22 Eksi
Mastar ekiyle karıştırılabildiği için ("Beğen" + "-me" mastar eki) sunulmuş bir öneri -ki kırmızı renk yeterince açıklayıcı- fakat "Beğen" ifadesinin ismi emir kipine sahipken tutarlılık açısından "Beğenme"nin de öyle olmasını daha uygun buluyorum.

"Beğenme", "Beğenmeme" olacaksa (olumsuzluk + mastar) tutarlı olması için "Beğen"in de "Beğenme" (mastar) olmasını uygun görürüm ama bu da karıştırır işi.

"Beğenmedim" olacaksa da "Beğen"in de "Beğendim" olması uygun olur. Buna tarafsız bakıyorum, şu anki isimler yeterince sadeyken ve renkler anlamı pekiştirirken pek gerek yok gibi.

Evet renkler ile zaten anlaşılıyor, ben sadece bildirim geldiği zaman kafa karıştırdığı için öneri konusu açtım.