Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
17
Biliyorsunuzdur ki yakın geçmişte Windows 11'in çökme ekranındaki renk maviden siyaha dönüştü.

1765637190791.webp

Bence kategorinin adı da "Mavi ve Siyah Ekran Hata Analizi" olsa fena olmaz. Sonuç olarak artık mavi değil, siyah ekran :)

Gerek yok bence hocam mavi ekran daha doğru hem her mavi ekran hatası Windows 11'de olmuyor, eski sistemlerde de yaşanabiliyor. Windows 7-8-10 eğer mavi yerine siyah dersek Windows 7'de farklı hataların anlaşılmasına sebep olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerek yok bence hocam mavi ekran daha doğru hem her mavi ekran hatası Windows 11'de olmuyor, eski sistemlerde de yaşanabiliyor. Windows 7-8-10 eğer mavi yerine siyah dersek Windows 7'de farklı hataların anlaşılmasına sebep olabilir.
Önerdiğim ismi okudunuz mu? "Mavi ve siyah ekran hata analizi".

Aksine mavi ve siyah olarak güncellenirse karışıklıkların önüne geçebileceğine inanıyorum çünkü bazı kişiler güncelleme sonrası siyah olan mavi ekran hatasını farklı şeyler sanıyorlar. Bu şekilde karışıklığım önüne geçilebilir biraz da olsa.

Artı veya eksi basmadım. Windows 11'de sadece siyah olmayacak, yeşil falan da olacak. Hatta geçen Valorant yüzünden yeşil ekran yedim. Yani bu mavi ekranların farklı farklı renkleri olacak. Barış hocamın da dediği gibi halk ağzında mavi ekran olarak kaldığı için böyle olması daha makul bence.

"Mavi ekran" kelimesi alışıldık olduğu için hemen hemen herkes bunu biliyor. Değiştirmenin gereği yok bence. Artı veya eksi işaretlemeyeceğim, şahsen takılacak bir şey değil.