Arkadaşlar selam, hazır yaz tatili geliyorken CS FACEIT kasmak istiyorum amacım belli bir yere gelmek, belki ufak tefek turnuvalara katılmak, mümkünse e-spor arenasına katılmak.
2-3 yıllık Valorant geçmişim var, 4-5 ay öncesine kadar tamamen zevkine oynardım, ilk defa rank kasmıştım, Gold elodan 1-2 sezonda yüceliğe çıkmıştım, şu an oyunu bırakmış olsam bile dia 3-yücelik 1 arasıyım.
Ancak CS'de daha çok zevk alıyorum, ve rank kasmak istiyorum, çok fazla hile olduğu için seçkin değil FACEIT kasasım var, sizce belli bir seviyeye gelince ufak tefek e-spor işlerine girebilir miyim?

16 yaşındayım, biraz geç olduğunu düşünüyorum, ne dersiniz?
16 yaş geç değil. E-spor için 20 yaşından sonra bile yaparsın ama önce FACEIT level 10 olman üstüne minimum 3000 elo civarı oynayıp FPL falan kasman lazım ki onda bile sen kendin ekstra içerik üretip yayın falan açmadıkça çok fazla tanınan biri olmazsın. E-sporcu Olarak'da top tier bir takımda değilsen veya en basitinden yabancı bir Avrupa takımına gitmediğin sürece (onda da tier 2 takımlar falan) Sangal tarzı TR takımlarında karın tokluğuna oynarsın oyunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zevk almıyorum hocam.

Şu takımdan lar0k ve Comeback'e karşı oynadım, bir altlarında idim ancak onlar çok ayrı seviye geldi gerçekten, hatta duruyorsa koyarım fotoğrafını.

Eki Görüntüle 138863

Ölümlerimden belli oluyor zaten.

Tdm ile karşılaştırmak pek mantıklı değil bence. Ki o iki oyuncu bayağı iyi. Valorant'dan zevk almıyorsanız boş verin. Sevdiğiniz oyundan devam edin. Sevmediğiniz oyunda istesenizde belli bir seviye üstüne çıkamazsınız. Severek oynamak gerekiyor. Başarılar diliyorum.

Hocam İtalya'ya gideceğim, YKS gibi bir planım yok.
Biraz boş gibiyim yani.
Yine de dikkatli olmalısın, geri dönülemeyecek bir kariyere giriyorsun. 5-10 sene bu işi yapsan iyi kötü sonrasında geri dönüşün bir meslek için oldukça zor. Yurt dışındaki imkanların biraz daha iyi olur ama yine de çok çok yetenekli değil isen önermem bunu.

CS'de bir yere gelmek istiyorsan ancak İmorr - Furious veya yabancı adamlardan DDoc gibi falan olman lazım. O adamlar mesela FPL seviyesinde oynayan adamlardı yayın falan açıyolardı ve içerik üretiyolardı ve bir kitleleri oldu o yönden devam ettiler. Onlara benzeyen bazı adamlar takımlardan davet aldılar ve E-Sporcu oldular.(İsim aklıma gelmedi örnek verecektim ama ) TR için yayın işini tutturmak çok zor. Furi gibi İngilizce içerik üretirsen tutulman daha kolay ama dediğim gibi onun içinde hem ciddi emek vermen gerek hem saatlerce oynayacaksın bir de O seviyelere çıkmak CS için çok daha zor Valorant'ya nazaran çünkü CS saf Aim ve Zeka oyunu Valorant'ta rank kasmak kadar kolay değil CS'de yükselmek.

Emin ol 25 yaşında bile geç değil bu iş için fakat baya bir vakit istiyor. İçerik üretmene gerek yok eğer yeteneğin varsa wicadia gibi bulup çıkartırlar seni. Kasabildiğin kadar elo kas, TR #10'a yaklaştıktan sonra iş imkanın artar. TR'de gitgide değerleniyor CS2 espor, çoğu Türk takımı CS2 için kulüp kurmak istiyor. Emin ol geç değil fakat günde minimum 6 saat Faceit'e girip elo kasman lazım ki başarabilesin.

Arkadaşlar selam, hazır yaz tatili geliyorken CS FACEIT kasmak istiyorum amacım belli bir yere gelmek, belki ufak tefek turnuvalara katılmak, mümkünse e-spor arenasına katılmak.
2-3 Yıllık Valorant geçmişim var, 4-5 ay öncesine kadar tamamen zevkine oynardım, ilk defa rank kasmıştım, Gold elodan 1-2 sezonda yüceliğe çıkmıştım, şu an oyunu bırakmış olsam bile dia 3-yücelik 1 arasıyım.
Ancak CS'de daha çok zevk alıyorum, ve rank kasmak istiyorum, çok fazla hile olduğu için seçkin değil FACEIT kasasım var, sizce belli bir seviyeye gelince ufak tefek e-spor işlerine girebilir miyim?

16 yaşındayım, biraz geç olduğunu düşünüyorum, ne dersiniz?
Bir kariyer yapmak için hiçbir zaman geç değildir ama E-Spor kariyeri yapmak Türkiye'de zor iş. Donk gibi genç yaşında başarılıda olabilirsin, daha başlamadan kariyerinde bitebilir. Umarım istediğin olur tabi ki de, hiç kimsenin hayallerini küçümsemesine izin verme, doğru bildiğin yolda adım atmaya devam et, bu yolda elbette hatalar yapacaksın ama hatalarının üzerine gitmeye odaklan.

Eğer ki E-spor ölmez bir meslek ise, kariyerine bu yaşta başlayıp, ileride koç falan olursun ama hayatını gömeceksin. TR şartlarında hala alışagelmiş bir durum değildir bu. Çünkü okul diye bence herkes için uygun olmayan (doktor olmak istemyen, memur olmak istemeyen ya da akademik kariyer düşünmeyen) ama mecburi gözüyle bakılan bir kurum var. 8 saat okulda beyni derslerde yiyip, eve gelip kariyer yapmak, doğru ilerleme yolu değil gibi geliyor bana.

Yalanım yok, böyle düşünüyorum.

Son düzenleme: