@xalvorath Aynı fikirdeyiz. 3000 serisi ROG kartların bile tasarımını eskiye göre pek beğenemiyorum. Hep bi' şaşaalı, gösterişli, RGB odaklı tasarımlar yapmaya doğru ilerledi dünya. 'Sade' ve 'şık' kavramlarını pek bulamıyoruz, bulunca da şaşırıyoruz. Bu eski kafalılığa veya tasarım anlayışına birçok şey katılabilir, özellikle de arabalar. O kısma hiç girmiyorum bile, içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Mesela bu bir ASUS TUF serisinden SABERTOOTH Z170 S:

board.jpg

Şimdiki TUF tasarımlarına şahsen benzetemiyorum ve bu tasarımı özgün buluyorum. Hele ki bu anakarta zamanında ne özellikler eklemişler neler... Duysanız şaşarsınız. Günümüzdeki TUF tasarımlarını gerçekten tiksinç buluyorum.

Bakın bunlar da Cooler Master'in eski CPU soğutucuları (Mars, Jet, V10):

mars.jpg
jet7plus-jpg.92671
100_7462_1.JPG

O dönemlerde ne hayal gücü var mış adamlarda. Hayretle bakıyorum çoğu tasarıma. Şimdi ise maliyetten kısacağım diye oradan buradan kırpa kırpa kalite algısını düşürüyorlar.

Keşke 1970'lerde doğup 1990'larda ergin olarak o dönemleri yaşasaydım dedim hep. Eski topluluk ortamları, arkadaşlık ilişkileri, yönetim, medeniyet, arabalar; huzur...

Son düzenleme:
Bana sorarsanız eski kartlar da çok kötü duruyor benim için en iyi tasarım Intel Arc serisi telefon olarak da Nothing phone çok güzel ve ilgi çekici duruyor çoğu kişinin dediği gibi özellikle telefonların istisnasız neredeyse hepsi aynı tasarımlara arkalarında marka isimleri yazmasa hiçbiri birbirlerinden ayırt edilemez artık daha modern ve zarif tasarımlar dikkat çekiyor ki bence çok daha güzel duruyorlar. Bence ASUS PRO ART serisinin çok güzel olmasının en büyük nedenlerinden birinin RGB ışıklarla gece kulübü gibi olmaması.

Samsung S20'den sonra takoz telefonlar yapmaya başladı, Ultra serileri yine güzel takoz olsa da fakat öbür telefonları hep birbirinin aynısı A serisi mi S serisi mi belli olmuyor. Özellikle Çinli telefon üreticileri, abi o iğrenç kamera tasarımlarını her yıl nasıl yapabiliyorsunuz anlamıyorum ki. Eskiden ekran kartları klavyeden daha küçüktü, şimdi bir kart üretiyorlar kasanın yarısına sığmıyor. 2010'dan önceki PC oyunlarında istediğin yere kaydedebiliyordun şimdi yeni nesil diye oyun çıkarıyorlar ama ne güzel vuruş hissiyatı var ne adam gibi ara sahne var ne güzel grafik ışıklandırması var, save sistemi zaten 80'lerden kalma. O kadar donanım yapıyorsunuz ama oyun grafik haricinde 80'LER-90'lar kafasında gibi duruyor yazıktır günahtır vallahi.

Eskiden bende sizinle aynı düşüncedeydim fakat artık daha sade şeyler tercih ediyorum. Daha hoş duruyor.