VDSL2 doğası gereği oynar da birden böyle düşüşler normal değil yahu.
Hocam bunları kimden öğreniyorsunuz? O kaynağın doğru olduğunu düşünmüyorum. DSLAM doldukça değerler bir tık düşebilir ama stabil kalır. Sürekli değişken değerler olmaz.

Eğer hat değerleri sürekli değişiyorsa ya saha dolabından eve gelen lokal kabloda ya da iç tesisatta sorun vardır. Bazen parazit oluşması bile değerleri kötüleştirmeye yeterli. Bunun için hem saha dolabından hem de ankastrenin TT tarafından ölçüm istemek lazım.

Hocam bunları kimden öğreniyorsunuz? O kaynağın doğru olduğunu düşünmüyorum. DSLAM doldukça değerler bir tık düşebilir ama stabil kalır. Sürekli değişken değerler olmaz.

Eğer hat değerleri sürekli değişiyorsa ya saha dolabından eve gelen lokal kabloda ya da iç tesisatta sorun vardır. Bazen parazit oluşması bile değerleri kötüleştirmeye yeterli. Bunun için hem saha dolabından hem de ankastrenin TT tarafından ölçüm istemek lazım.
Yanlış okumuşum ya da kaynak yanlış demek ki. Değişiyor hocam kablolara kendim baktım eve doğru bir siyah kablo ile geliyor sonrasında biraz daha aşağı inip ekle bağlanıyor muhtemelen ve gri bir kablo var DSL kablosu muhtemelen o, incelemedim bizimkiler gri kablo var siyahtan sonra dedi incelesem ne olduğunu görürdüm ama tahminim DSL kablosu ile alakalı bir şey... MH hizmetlerini aradık 13 Mart'ta bu değişken değerler ve diğer sorunlar için altyapıda sorun bulamadım deyip iki kez modemi aç kapa yaptırdı. DSL istatistiğine girdiğimde anladım ne yaptığını, adam gitmiş Upstream Net Data'yı 12'den 8-9'a düşürmüş. Bu sayede SNR'ın 5'in altına inmesini önlemiş ama diğer sorunlar çözülmedi. Ya FEC birden patlayıp %1900'lük bir artışı veriyor, ya tamponlama, ya internet çekmeme telefonlarda ya da maç izleyememe ya da oyunlarda ping, kararsızlılk (jitter) ve PingPlotter 5'te bir sürü packet loss... Daha da var, zaten TT ADSL'den VDSL'ye geçerken bize şunu değiştirin falan demedi. Modem bilgisayarın yakınında, monitörün de yakınında. Line ve Signal Attenaution D3 bandı sürekli 40 dB sabit. Total Atteunation desen downstream'da 18.1 sabit diğer upstream 27.1-28.0 arası. SNR Marjı sürekli değişiyor 6.6 dB bile gördüm downstream'da, Upstream'da bu aralar 10.6-17 arası oynamakta, Speedtestte zaten hat upload latency ve download latency gördüm. 100'ün altına düşmedi ikisinde de. Attaniable Data Rate de değişiyor hep.

Son düzenleme: