Xudayar_Mirzayev
Uzman
Ama benim için yinede Mac iyi değil. ThinkPad'ten devam.
Bu işin bencesi sencesi yok kardeşim. Hangi işletim sistemi sana hitap ediyorsa onu kullanırsın. Ben niye iki masaüstü ve iki laptop kullanıyorum, işim gereği. Bir de benim yazdığımı okumadan ''beğenmedim'' emojisini bırakmışsın. Thinkpad alacağıma MacBook alırım zaten Macbook sahibiyim. Macbook hem Thinkpad'den daha performanslı hem adaptör taşımama gerek yok hem donanımı Macbook'un daha güçlü hem de ekran renk doğruluğu Thinkpad'den daha doğru. MacOS'un uygulama optimizasyonu ne Linuxta var ne de Windows'ta var. İş için MacOS, eğlence ve günlük kullanım için Windows, bilgisayarda full özgürlük için Linux'tur. Üç işletim sistemini de aktif kullanan birisiyim.Crossover ile kaç FPS alınır?
Ama MacOS kötü bence.
iPhone'ların fiyatlarının yüksek olmasının tek sebebini sende biliyorsunHerkesin Macbook denemesine gerek yok ama çok iyi cihazlar oldukları hakkında hemfikiriz.
Oyun oynamıyorsan, Windows olmasının sana bir artısı yoksa alacağın laptopun Macbook olmaması için hiçbir sebep yok. Şarjı uzun gidiyor, hafif, güçlü, hızlı, uzun ömürlü, fiyatları da iyi. Bugün en dandik oyuncu laptopuna 30-40 bin TL öderken o fiyata M4 işlemcili Air var. Saçma sapan X86 tabanlı Windows ofis laptoplarına benzer paraları verip "U" kodlu intellerle 5 günde işlem yapıncaya kadar ya mac alacaksın ya da oyuncu laptopu. Apple'ın fiyatlaması niyeyse sadece iPhone'larda saçmalık. Tabletlerde de çok rekabetçi Apple.
iPhone'ların fiyatlarının yüksek olmasının tek sebebini sende biliyorsun. ÖTV+KDV+TRT Payı+Kültür Turizm Bakanlığı vergisi derken 1000USD olan telefon oluyor Türkiye'de sana 2200USD (90000TL). Apple'ın burada suçu yok.
Apple'ın ben hiçbir ülkede yerel fiyatlandırma yaptığını görmedim. Dünyada sabit fiyat politikası uyguluyor. Bu vergileri ekleyenlerde, kuru bu hale getirenlerde ve alım gücümüzü düşürenlerde kabahat. Dünyanın neresinde görülmüş bir telefondan %50 ÖTV+20 KDV alındığı. Diğer ülkelerde sadece telefondan KDV alınıyor. Apple Türkiye'de kur oynaklığından dolayı Dolar/TL paritesini daha yüksekten hesaplıyor zarar etmemek adına o yüzden de fiyatları bize pahalı geliyor. Apple pahalı bir marka değil.Burada Apple da yerel fiyatlandırma yapabilirdi diğer firmalar gibi. Apple da kendi payını vs ekliyor. Apple burada tamamen suçsuz denilemez.
Bu işin bencesi sencesi yok kardeşim. Hangi işletim sistemi sana hitap ediyorsa onu kullanırsın. Ben niye iki masaüstü ve iki laptop kullanıyorum, işim gereği. Bir de benim yazdığımı okumadan "beğenmedim" emojisini bırakmışsın. Thinkpad alacağıma MacBook alırım zaten MacBook sahibiyim. MacBook hem Thinkpad'den daha performanslı hem adaptör taşımama gerek yok hem donanımı MacBook'un daha güçlü hem de ekran renk doğruluğu Thinkpad'den daha doğru. MacOS'un uygulama optimizasyonu ne Linux'ta var ne de Windows'ta var. İş için macOS, eğlence ve günlük kullanım için Windows, bilgisayarda Full özgürlük için Linux'tur. Üç işletim sistemini de aktif kullanan birisiyim.
iPhone'ların fiyatlarının yüksek olmasının tek sebebini sende biliyorsun. ÖTV+KDV+TRT Payı+Kültür Turizm Bakanlığı vergisi derken 1000USD olan telefon oluyor Türkiye'de sana 2200USD (90000TL). Apple'ın burada suçu yok.
Politikacılar Qubes OS kullanır. Politikacılar Tails kullanır. Politikacılar "Tor" ağında olur. Tabii bu ikisi güvenlik anlamda ekstra kolaylık ve iyileştirme yapıyor.
Şöyle bir iddia ortaya koyuyorum: Herhangi bir stealer, ransomware, cookies stealer varsa onu Word belgesi ya da .dmg dosyası olarak hazırlar, onu GitHub’a veya başka bir yere yüklersen, kendi bilgisayarımda açarım. Bu kadar güveniyorum kendime. Eğer yapmazsam, bu forumdaki hesabımı silip giderim. Ben bu kadar kararlı, bu kadar gözü pek iken, sen ne dersin yiğidim? Senin yüreğin de Karabağ’ın kayalıkları gibi sağlam mı, yoksa Hazar’ın dalgaları gibi savrulur mu?Yani Mac güvenli mi? Sana şöyle anlatayım. Bilgisayarı nasıl kullanacığını biliyorsansa bütün OS'ler güvenlidir. İsteyen (bilgili) her kes Apple Silicon'da bal gibi cookie stealer falan yapabilir.
Eki Görüntüle 174962
Eki Görüntüle 174964Eki Görüntüle 174963
Eki Görüntüle 174965
Eki Görüntüle 174966
Eki Görüntüle 174967
Eki Görüntüle 174969
Eki Görüntüle 174970
Eki Görüntüle 174971
Şöyle bir iddia ortaya koyuyorum: Herhangi bir stealer, Ransomware, cookies stealer varsa onu Word belgesi ya da. DMG dosyası olarak hazırlar, onu GitHub'a veya başka bir yere yüklersen, kendi bilgisayarımda açarım. Bu kadar güveniyorum kendime. Eğer yapmazsam, bu forumdaki hesabımı silip giderim. Ben bu kadar kararlı, bu kadar gözü pek iken, sen ne dersin yiğidim? Senin yüreğin de Karabağ'ın kayalıkları gibi sağlam mı, yoksa Hazar'ın dalgaları gibi savrulur mu?
Acip acmaman beni ilgilendirmez. Guvenlik onlemlerimi aldigim icin ben de acarim. Bir gun olur Mac'e de cok guclu bir arka kapi koyabilirler. Fotolardan sadece 1 tanesinde macOS var ama hepsi Intel Mac. Yani macOS olmama ihtimali var. Son dediginde karabag ile hazar ne alaka? (topragima canimi veririm)
Anlamiyorum. Ne yalan soyluyorum?Al işte cevap veremiyorsun, yalan söylediğini düşünüyorum bütün firewalları kapatacağım bankamın bütün hesaplarımın olduğu MacBook Air M3 cihazımda istediğin herhangi bir virüsü test edeceğim söz. Kanıtla bana kanıtlayamazsın yalan söyleme bana kesin delillerle gel.
Intel macse ne olmuş hani Tails OS'tu çok can değer izlemişsin, az kendin araştır.