Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
Yorumların abarttığını düşünüyorum. Apple cihazların kendine has bir premium havası var ki bu büyük oranda “marka algısı” sebebiyle. Ama olsun olmasın sonuç olarak o ürünü kullanınca insan daha iyi hissediyor bu bir gerçek. Macbook kullanan insan ne korsan oynayan insandır, ne oyun oynayan insandır ne de farklı işletim sistemine merak salan. Macbook kullanan kişinin tek odağı iş olur. İşi’de farklı işletim sistemiyle ya da Macbook’da yapılamayan bir şey ise Macbook almaz zaten. Apple’ın ürünleri fahiş fiyatlıdır doğru, ama zaten apple’ı “apple” yapan o fiyatıdır. Söyleyin bana o ürünler aynı kalitede olup fiyatları 4’te 1’e düşse kim alır? Parası az olan fakir kesim. O zaman apple’ın marka değerini kim takardı? Apple bencildir arkadaşlar, tüm büyük şirketler gibi. Eğer farklı şeyler yapmak istiyorsan Macbook alma başka bir şey al. Apple zaten fiyat/performans bir marka değil, zengin markası genel olarak.
Ha şimdi derseniz “madem o kadar premium, neden bütün özelliklerin hepsi yok?” burada olay farklı mecralara kayıyor (kapitalizm’e kadar ama anlatamıcam gerek yok)
Sonuç olarak hem ayranım dökülmesin hemde yoğurdum ekşimesin olmuyor, birinden vazgeçiceksiniz.
Ha şimdi derseniz “madem o kadar premium, neden bütün özelliklerin hepsi yok?” burada olay farklı mecralara kayıyor (kapitalizm’e kadar ama anlatamıcam gerek yok)
Sonuç olarak hem ayranım dökülmesin hemde yoğurdum ekşimesin olmuyor, birinden vazgeçiceksiniz.