Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
Şöyle; eskiden derslerimde mesela çok başarılıydım, bayağı Türkiye derecelerim falan vardı ama şimdi yapamıyorum. Matematik gibi önemli dersleri de yapamıyorum, eskisi gibi değilim. Soru çözmek için oturuyorum, onu da yapamıyorum; soruyu çözemiyorum. Nasıl çözüleceğini çok fazla farklı kaynaktan dinliyorum, olmuyor, anlamıyorum. Sadece derslerle de sınırlı değil bu; insan ilişkilerinde de aynı şekilde. Sadece bir tane arkadaşım var ve o da sırf beni üzmemek için yanımda gibi hissediyorum. Çevremdeki birçok kişi "Kimlik arayışında olduğun bir yaştasın" vs. diyorlar ama bilmiyorum, çok saçma hareketler yapıyorum bazen. Ailem özellikle okul açısından çok baskı yapıyor, arkadaşlarımla dışarı falan da çıkamıyorum; hem malum Türkiye'den hem de ailem izin vermez zaten. Herhangi bir kız arkadaşım olduğunda direkt dalga geçmeye başlıyorlar. Ailem "Sevgili mi yaptın bu yaşta?" vs. arkadaşız diyorum, dalga geçmeye devam ediyorlar ki bu çok uzun süre sürüyor. Kendileri şaka adı altında benimle dalga geçiyorlar ve rahatsız olduğumu belirtince de kızıyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum, sadece biraz içimi dökmek istedim, teşekkürler (psikoloğa gidemem). İnsanlar baskıcı bir ailede yaşamayı havalı sanıyor (en azından benim yaş grubum ama hiç değil arkadaşlar, hiç değil...). Dışarıya mutlu görünmeye, enerjik gözükmeye çalışıyorum ki yapıyorum da bence ama evde o yastığa kafamı koyunca asla, çok garip duygular yaşıyorum.

Şöyle; eskiden derslerimde mesela çok başarılıydım, bayağı Türkiye derecelerim falan vardı ama şimdi yapamıyorum. Matematik gibi önemli dersleri de yapamıyorum, eskisi gibi değilim. Soru çözmek için oturuyorum, onu da yapamıyorum; soruyu çözemiyorum. Nasıl çözüleceğini çok fazla farklı kaynaktan dinliyorum, olmuyor, anlamıyorum. Sadece derslerle de sınırlı değil bu; insan ilişkilerinde de aynı şekilde. Sadece bir tane arkadaşım var ve o da sırf beni üzmemek için yanımda gibi hissediyorum. Çevremdeki birçok kişi "kimlik arayışında olduğun bir yaştasın" vs. diyorlar ama bilmiyorum, çok saçma hareketler yapıyorum bazen. Ailem özellikle okul açısından çok baskı yapıyor, arkadaşlarımla dışarı falan da çıkamıyorum; hem malum Türkiye'den hem de ailem izin vermez zaten. Herhangi bir kız arkadaşım olduğunda direkt dalga geçmeye başlıyorlar. Ailem "sevgili mi yaptın bu yaşta?" vs. arkadaşız diyorum, dalga geçmeye devam ediyorlar ki bu çok uzun süre sürüyor. Kendileri şaka adı altında benimle dalga geçiyorlar ve rahatsız olduğumu belirtince de kızıyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum, sadece biraz içimi dökmek istedim, teşekkürler (psikoloğa gidemem). İnsanlar baskıcı bir ailede yaşamayı havalı sanıyor (en azından benim yaş grubum ama hiç değil arkadaşlar, hiç değil...). Dışarıya mutlu görünmeye, enerjik gözükmeye çalışıyorum ki yapıyorum da bence ama evde o yastığa kafamı koyunca asla, çok garip duygular yaşıyorum.

Baskıcı bir ailede olman senin suçun değil. Ben de senin kadar olmasa da biraz baskıcı bir ailede büyüdüm, arkadaşım uzun zamandır olmadı ancak bu hayatı kendine kızarak geçiremezsin. Sana tavsiyem yalnız yaşamayı öğren, o aile ortamından kurtul ve hayatını yeniden yaşa. En büyük hatayı kendine "berbat biriyim" diyerek yapıyorsun. İlk önce kendini sev.

Son düzenleyen: Moderatör: