ayanokoji

Becerikli
Bunun bir taktiği var mı? 5. sınıf komşu çocuğu benimle aynı boyda ben 9. sınıfa geçiyorum bunu fixlemenin bir yolu var mı abiler. Boyum 156 cm.

Bunun bir taktiği var mı? 5. sınıf komşu çocuğu benimle aynı boyda ben 9. sınıfa geçiyorum bunu fixlemenin bir yolu var mı abiler. Boyum 156 cm.
Ailende örnek olarak 16 yaşında 10 cm boy atma gibi bir durum yoksa aşırı uzayamazsın. Çünkü her şeyi genetik belirliyor. Hiçbir aktivite direk uzatamaz ancak "uzatma srüecini destekleyebilir".

Ailende örnek olarak 16 yaşında 10 cm boy atma gibi bir durum yoksa aşırı uzayamazsın. Çünkü her şeyi genetik belirliyor. Hiçbir aktivite uzatamaz ancak "uzatma srüecini destekleyebilir".
Amcam nedense 1.85 cm civarı. Diğer amcam da 175-180 cm civarı ama ne hikmetse benim babam 1.70 cm veya bi' tık az gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amcam nedense 1.85 cm civarı. Diğer amcam da 175-180 cm civarı ama ne hikmetse benim babam 1.70 cm veya bi' tık az gibi bir şey.
Hocam babanıza hangi yaşında ne kadar uzundun veya hangi yaşlarında uzadın gibi sorular sorabilirsiniz. Örneğin bizde boy uzaması 13'e kadar falan yine uzun ama aşırı uzun olmuyoruz genele göre. Sonra 13'ten sonra 21 yaşına kadar 198-204 cm'e ulaşmış oluyoruz.

Hocam bir yolu var doktor kontrolünde growth (büyüme) hormonu alman lazım.
O sadece boyunu 1.70'e kadar destekler, arkadaşın istediği sanırım 1.80 ve üstü bir boy ama bu yaşta bu boy varsa gelecekte 1.80 üstü boy pek yüksek bir ihtimal değil.

O sadece boyunu 1.70'e kadar destekler, arkadaşın istediği sanırım 1.80 ve üstü bir boy ama bu yaşta bu boy varsa gelecekte 1.80 üstü boy pek yüksek bir ihtimal değil.
Benim babam 1.80, amcam 1.85 ben 1.84 1.85 civarıyım tamamen genetik.