venator

Gelişen
Merhaba arkadaşlar, headset arayışındaydım fakat her gaming headsetin bir yerde aşırı kusurlu olduğunu görünce stüdyo kulaklığı + mikrofon setupı yapmaya karar verdim. Kullanım amacı FPS ve 3rd person shooter oyunlarda ses kasmak ve müzik dinlemek. MSI Pro B650M-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakarta sahibim. DT 770 Pro 80 ohm versiyonunu besleyebilir mi? Besleyemezse F/P bir ses kartı önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Besleyebilir muhtemelen. Kulaklığı aldıktan sonra takıp dinlemeyi dene. Belli bir seviyeden sonra sesin bozulmaya başlayacağını fark edersin muhtemelen anakarttaki ses çiplerinde böyle oluyor, benim karşılaştıklarımda en azından. Baktın dinlediğin ses seviyesine gelmeden bozulmaya başladığını fark ettin bi süre öyle de kullanabilirsin o süreçte de ses kartı ara. Çok güçlü bir karta da ihtiyacın yok bu arada herhangi bir harici ses kartı işini görür.
DT 990 Pro 250 Ohm versiyonunu (770 ve 990'ların sürücüleri neredeyse aynı) laptop ile bile kullanabiliyorum ki 80 Ohm versiyonundan çok daha zor sürülen bir versiyonu. Tabi ben sesi istediğim seviyeye getirdiğimde bozulmaya başlıyor diye normalden bir tık düşükte kullanıyordum.

Ses kartı gerekir. 32 Ohm'dan yukarısı için ses kartı gerekiyor. Hatta bazı sistemler 32 Ohm Kulaklıkları bile doğru düzgün süremeyebiliyor.
Ses kartın olmazsa bellir bir desibeli aştığında ses bozulmaya başlayacak.
Bozulmaya başlamasa bile max arttırdığın desibel çok sınırlı olacak. İstediğin seviyeye getiremeyeceksin.

Ama tabi güncel anakartların ses çipleri nasıldır ve ne kadar gelişme kaydetmiştir buna dair bir bilgim yok.

Ek bilgi olarak şunu söyleyebilirim. Sadece Gaming odaklı arıyorsan DT 770 Pro gibi bir model almana gerek yok. Bu model yılların tanınmış sevilmiş stüdyo kulaklığıdır. Ve Referans için üretilmiştir. Tavsiyem daha uygun fiyatlarda (yine stüdyo kulaklığı olabilir.) Yarı açık bir referans kulaklık alman.
2. El olarak 800TL ye bulabileceğin superlux hd 681 bile sana oyunda aynı performansı verecektir. Ama tabi param var ve biraz gösterişli olsun diyorsan ve rahat olsun diyorsan sen bilirsin.

Ses kartı önerisi olarak da kaliteyi 2. plana atarak sadece yüksek ohm sürmek için behringer u-phoria modeline bakabilirsin. 2.Elde çok çok düşük rakamlara alınabilir.

Besleyebilir muhtemelen. Kulaklığı aldıktan sonra takıp dinlemeyi dene. Belli bir seviyeden sonra sesin bozulmaya başlayacağını fark edersin muhtemelen anakarttaki ses çiplerinde böyle oluyor, benim karşılaştıklarımda en azından. Baktın dinlediğin ses seviyesine gelmeden bozulmaya başladığını fark ettin bir süre öyle de kullanabilirsin o süreçte de ses kartı ara. Çok güçlü bir karta da ihtiyacın yok bu arada herhangi bir harici ses kartı işini görür.
DT 990 Pro 250 Ohm versiyonunu (770 ve 990'ların sürücüleri neredeyse aynı) laptop ile bile kullanabiliyorum ki 80 Ohm versiyonundan çok daha zor sürülen bir versiyonu. Tabii ben sesi istediğim seviyeye getirdiğimde bozulmaya başlıyor diye normalden bir tık düşükte kullanıyordum.

Arkadasın dediği gibi;
Vallahi hocam, bunlar Pro kulaklıklar, iyi bir ses kartı getektirir.
Beyer, Sennheiser, Audio Technica kesinlikle uzmez.
Bende Audio M30X gibi dusuk seviye var 12 yıldır kullanıyorum.
Ses kartım Creative ses kartım artık 11 desteklemiyor.
Direk PC'den kullanıyorum, aralarında bariz fark oluyor desem yeridir.
Bu kulaklıgı alıp, ses kartsız kullanırsan yazık edersin diyebilirim.
Ozellikle FLAC larda farkını anlayabiliyorsun.