DogukanTavlaci

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, başlık biraz saçma gelebilir belki, Mercedes ile Tofaş'ı karşılaştırıyorsun diyecek olanlar var fakat karar vermemde yardımcı olmanızı istiyorum.

3 yıldır Gamepower Kizaru kulaklık kullanıyordum, oldukça da memnundum. Özellikle sesi çok yüksek, standa koyduğumda hoparlör görevi görüyordu resmen. Kulaklığımın deri pedlerinde dökülmeler olduğu için yeni bir kulaklık almaya karar verdim. Birkaç bilindik ve çok övülen kablosuz kulaklıkları hep alıp iade ettim açıkçası, ses netliği ve yüksekliği açısından beni çok tatmin etmediler. GamePower bu konuda güzeldi.

Şimdi Beyerdynamic MMX150 aldım, bugün geldi. Ses yüksekliği biraz daha düşük. Mikrofon olarak test yapıp dinlediğimde ikisi de birbirine çok çok yakın kalitedeler. Fakat bir türlü karar veremedim. Oyunlarda MMX 150 ile ses güzel kasılıyor. GamePower'da da sıkıntı yaşamadım tabii. Müzik dinlerken biraz fark var. MMX 150'de her frekanstaki ses duyuluyor fakat GamePower Kizaru'da da ses yüksek ve canlı çalıyor.

Sizce Beyerdynamic'i iade edip tekrar Gamepower Kizaru mu almalıyım? Yoksa alışma süreci vs gibi bir durumla Beyerdynamic'te mi kalmalıyım? Her açıdan yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence alışma sürecine gir. Mercedes ile Tofaş örneğini vermeye gerek kalmadı.
Enstrümanların seslerini tek tek güzel duyabiliyorum. Kizaru'dan ötürü ses biraz kısık gibi geliyor ama bozulma yok. Mikrofon olarak çok yakınlar ama bunu çok iyi test ettim. Bu kadar paraya değer mi acaba sadece düşündüm.

Enstrümanların seslerini tek tek güzel duyabiliyorum. Kizaru'dan ötürü ses biraz kısık gibi geliyor ama bozulma yok. Mikrofon olarak çok yakınlar ama bunu çok iyi test ettim. Bu kadar paraya değer mi acaba sadece düşündüm.
Gamepower normalde sevdiğim bir marka değil. Bir tek kulaklıkta iyi işleri var o kadar. Kizaru tek tek duruyorsa bence onu gündelik için kullanabilirsin ama iade etmeye pek sıcak bakmıyorum.

Kizaru hakkında bilgim yok fakat MMX 150'nin iyi iş gördüğünü biliyorum. Beyninize bir hafta kadar yeni kulaklığın sesine alışma süresi verin. Aldığınız ses performansı daha da artacaktır.

Kizaru gerçekten canlı ses veriyor bangır bangır. Fakat MMX 150'de biraz daha sesi düşük olsa bile her enstrümanın sesini kaliteli veriyor. Oyun oynarken ses kasmak için ikiside hemen hemen aynı. Müzik dinlerken Kizaru'dan çok zevk alarak dinliyorum sesi yüksek ve canlı verdiği için. Çok kararsız kaldım.

Şaşırmadım hocam. Tüm enstrümanları ayırabiliyor dediğinize göre karmaşık sesleri iyi işleyebiliyor.
Marka üstünden çok genelleme yapmayı sevmem ama Beyer ne yaptığını bilecek, olgun bir üretici.
Ses yüksekliği konusunda pek tatmin etmedi beni. O yüzden iade etmeyi düşünüyorum. Acaba iade etsem pişman olur muyum diye düşünüyorum.

17.12.2025 Konu ile alakalı güncelleme:

Hem Gamepower Fujin'i ve Kizaru'yu, Hemde Beyerdynamic MMX 150'yi konuyu açtığımdan beri kullanıyorum. Farklı farklı testlerimi yaptım. Ve her açıdan sonucu şöyle söylemeliyim: Kesinlikle her açıdan Beyerdynamic MMX150.

Nedenini şöyle söyliyim, Gamepower kulaklıkların sesi biraz daha yüksek evet fakat hem müzik dinlerken hemde oyun oynarken ses çok çamurlaşıyor. Bazı notaları, bazı frekansları hiç duyamıyorsunuz. Müzik dinlerken ses çok basit ve çamurlaşmış geliyor. Ses programları olmasa durumu çok daha vasat.

Beyerdynamic MMX 150' de müzik dinlerken zevk alıyorum, gamepower kulaklıklarla aradaki farkı anlatamam. Kristal netliğinde bir ses, her notayı her enstrümanı duyuyorum çok temiz ve net ayrıca bass'lar çok ideal olması gerektiği gibi vuruyor. Oyunlarda ise fark çok daha büyük diyebilirim. CS2 veya COD Warzone oynarken Fujin/Kizaru ile "ses sağdan geliyor" dersiniz; MMX 150 ile "ses sağdaki ikinci odanın pencere kenarından geliyor" dersiniz. O derece büyük bir fark. Kesinlikle sesten nokta atışı yapıyorum MMX 150 ile. Müzik dinlerken çok keyif alıyorum.

Hemen hemen aynı kalitede olan tek şey mikrofonu diyelim. Beyerdynamic MMX 150 mikrofonu çok iyi çok net stüdyo mikrofonu gibi. Gamepower Fujin'de çok yakın sayılır programlar aracılığı ile mikrofon net ses veriyor arka sesler bastırılıyor. Kizaru'nun mikrofon kalitesi okadar iyi değil. Mikrofon için sıralama yaparsak:

1. Beyerdynamic MMX 150 > 2. Gamepower Fujin > 3. Gamepower Kizaru