5707

Başarılı
Makaleler
4
Türker Kılıç'ın şu kitabını aldım:

Yeni Bilim: Bağlantısallık - Yeni Kültür: Yaşamdaşlık.

Henüz başlarındayım ve şöyle bir cümle geçiyor:

"Biz, 10 yıl öncesine kadar beyni, esasen bedenin fizyolojik dengesini sağlayan bir organ olarak tanımlardık. Ancak 2012 sonrasında (İnsan Beyni Projesi, İnsan Konnektomu Projesi) özellikle son 5 yılda, artık beyni zihin yaratan bir organ olarak tanımlıyoruz."

Ben bu cümleyi okuduktan sonra tuhaf hissediyorum ve kitabı çok kez elim almama rağmen okumayı bırakıyorum

Türker kılıç'ın şu kitabını aldım:

Yeni bilim: Bağlantısallık - yeni kültür: Yaşamdaşlık.

Henüz başlarındayım ve şöyle bir cümle geçiyor:

"Biz, 10 yıl öncesine kadar beyni, esasen bedenin fizyolojik dengesini sağlayan bir organ olarak tanımlardık. Ancak 2012 sonrasında (insan beyni projesi, insan konnektomu projesi) özellikle son 5 yılda, artık beyni zihin yaratan bir organ olarak tanımlıyoruz."

Ben bu cümleyi okuduktan sonra tuhaf hissediyorum ve kitabı çok kez elim almama rağmen okumayı bırakıyorum.

Muhtemelen placebo etkisinden dolayı aynı hissettim. Hocam cümleler çok resmi, ve okuyana hitap etmiyor.
Yani çok terim kullanılmış basit anlatsa muhtemelen yaşamazsınız, beyniniz bu kadar bilmediği kelimenin anlamını işlemeye çalışırken size garip bir his yaşatıyor olabilir.

Muhtemelen placebo etkisinden dolayı aynı hissettim. Hocam cümleler çok resmi, ve okuyana hitap etmiyor.
Yani çok terim kullanılmış basit anlatsa muhtemelen yaşamazsınız, beyniniz bu kadar bilmediği kelimenin anlamını işlemeye çalışırken size garip bir his yaşatıyor olabilir.
Beyin ile ilgili kitap yerine zihin- beyin ilişkisinde yazı okuyamıyorum diye ayarlayabilirdim başlığı. Terimlerden kaynaklı değil bilmediğim şeyler olunca okumayı bırakmak yerine copilot gibi yapay zekalara soruyorum onlar da özetliyor zaten. Belki benim gibi olan vardır diye de açtım konuyu. Farkındalık geliyor okurken. Varoluşu sorguluyorum gibi.

Beyin ile ilgili kitap yerine zihin- beyin ilişkisinde yazı okuyamıyorum diye ayarlayabilirdim başlığı. Terimlerden kaynaklı değil bilmediğim şeyler olunca okumayı bırakmak yerine Copilot gibi yapay zekalara soruyorum onlar da özetliyor zaten. Belki benim gibi olan vardır diye de açtım konuyu. Farkındalık geliyor okurken. Varoluşu sorguluyorum gibi.

Hocam varoluş zaten başlı başına bir belirsizlik, varoluşu sorgularken fazla düşünüyor olabilirsiniz, bu tarz kitapları okurken kendi anılarınızla bağdaştırıp garip hissediyor olabilirsiniz. Her şey olabilir, çok da kafaya takmayın.

Size "Incognito: Beynin Gizli Hayatı" kitabını öneririm. Daha çok etkileneceğinizi düşünüyorum.
Bunu okuyamıyorum ki daha fazla etkilenmek isteyeyim. Az önce terar başladım o garip his gelmedi
Hocam varoluş zaten başlı başına bir belirsizlik, varoluşu sorgularken fazla düşünüyor olabilirsiniz, bu tarz kitapları okurken kendi anılarınızla bağdaştırıp garip hissediyor olabilirsiniz. Her şey olabilir, çok da kafaya takmayın.
Evet öyle muhtemelen