Noyans

Çalışkan
Herkese merhaba. Yaklaşık 2 aydır kullanmakta olduğum sistemimde ilk defa karşılaştığım bir hata meydana geldi.

Birkaç gün bilgisayarla uğraşamadım, dün akşam BF 1 oynamak istedim her zamanki gibi ancak oyuna girdiğimde ya da sunucu tarayıcı menüsüne girdiğimde, bazen de sunucuya girdikten sonra internet bağlantısını koparıyor. Aygıtla bağlantıyı tamamen kesiyor ve tekrar bağlanmaya çalışmam da mümkün olmuyor. Bilgisayarı yeniden başlat dediğimde öylece kalıyor, Wi-Fi adaptöründen cevap alamıyor çünkü. Oyunu kapattıktan sonra Wi-Fi'ı devre dışı bırakıp etkinleştirince internete bağlanabiliyorum.

CS, eFootball, GTA V, PUBG ya da diğer oyunlarda sorun yaşamadım; saatlerce açık kaldığı hâlde de benzer kopma sorunu olmadı. Yalnızca BF 1 oynarken yaşanıyor bu durum. Ne yaptıysam çözemedim, yardımcı olabilecek var mı?

Olay Görüntüleyicisi'nde oyuna girdikten 1-2 dk sonra hata olarak "Windows.Gaming.GameBar.PresenceServer.Internal.PresenceWriter sunucusu belirtilen zaman aşımı süresi içinde DCOM'a kayıt yaptıramadı." hatası alıyorum, onun dışında bir şey yok.

Wi-Fi adaptörünü güncelledim, farklı sürüm driver denedim, oyunu ve EA Desktop'ı tamamen kaldırıp yeniden yükledim düzelmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistemim:
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A GAMING WIFI (Anakartla gelen Wi-Fi 7 adaptörünü kullanıyorum, driver güncel)
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran Kartı: ASUS Dual OC 5060 Ti 16 GB
  • Bellek: Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32 GB (2x16 GB)
  • Kasa: GamePower Warcry Prism 4xARGB Fan 850W 80+ Gold
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro 25H2

Son düzenleme:
Hocam FC26 oynarken bendende oluyordu Mac'ın yarısında atıyordu Ethernet kablosu takmakla buldum çözümü.
Farklı usb adaptör takarak denedim ancak çözüme ulaşmadı. EA anticheat ile ilgisi olabilir diyor chatgbt ancak verdiği çözümleri uygulamama rağmen değişen bir şey olmadı. FC 26 yok bende yoksa onda da denerdim. Az önce GTA V oynarken de olay görüntüleyicisinde "Windows.Gaming.GameBar.PresenceServer.Internal.PresenceWriter sunucusu belirtilen zaman aşımı süresi içinde DCOM'a kayıt yaptıramadı" hatasını 2 kez almama rağmen oyunu oynarken herhangi bir problem yaşamadım. Ethernet kablosunu odama çekmem biraz zor gibi. Sorunun ondan kaynaklandığına emin misin? Bf1 i daha önce sorunsuz oynarken bir kerede böyle bir sorunla karşılaşmama anlam veremedim. Bilgisayar üzerinden yazılımsal ve donanımsal bir değişiklik de olmadı çünkü bu sürede.

Farklı USB adaptör takarak denedim ancak çözüme ulaşmadı. Az önce GTA V oynarken de olay görüntüleyicisinde "Windows. Gaming. Gamebar. Presenceserver. Internal. Presencewriter sunucusu belirtilen zaman aşımı süresi içinde Dcom'a kayıt yaptıramadı" hatasını 2 kez almama rağmen oyunu oynarken herhangi bir problem yaşamadım. Ethernet kablosunu odama çekmem biraz zor gibi. Sorunun ondan kaynaklandığına emin misin? BF1'i daha önce sorunsuz oynarken bir kerede böyle bir sorunla karşılaşmama anlam veremedim. Bilgisayar üzerinden yazılımsal ve donanımsal bir değişiklik de olmadı çünkü bu sürede.

Benim de oyundayken sunucu atıyordu Ethernet taktım sorunum çözüldü kesin bir şey diyemem.

sorunu şöyle çözdüm

aygıt yöneticisi > mediatek wifi 7 > cihazı kaldır sonra pc resetledim.

Ardından rog sitesindeki ankartımın modeline göre wifi driverı kurdum sorun çözüldü. Tabi driverı önce indirdim. Aygıt yöneticisinden kaldırınca wifi çalışmaz.

sorun yaşadığım driver sürümü ;
MediaTek Wi-Fi Driver.
Sürüm: 5.7.0.4669

sorun yaşamadığım driver sürümü ; MTK WiFi Driver V5.6.0.3998

x870e-hero crosshair asus anakartım var.

sorunu şöyle çözdüm

aygıt yöneticisi > mediatek wifi 7 > cihazı kaldır sonra pc resetledim.

Ardından rog sitesindeki ankartımın modeline göre wifi driverı kurdum sorun çözüldü. Tabi driverı önce indirdim. Aygıt yöneticisinden kaldırınca wifi çalışmaz.

sorun yaşadığım driver sürümü ;
MediaTek Wi-Fi Driver.
Sürüm: 5.7.0.4669

sorun yaşamadığım driver sürümü ; MTK WiFi Driver V5.6.0.3998

x870e-hero crosshair asus anakartım var.
Dediğin sürümü kurdum düzelmedi, en son sürümü kurdum yine değişen bir şey yok. İlla kabloluya zorluyor sinir etti 1 aydır ya.

Bende yaşayıp konu açmıştım. Ne hikmetse sadece Battlefield 1, 5 ve 2042'de oluyor. EA Forumlara ve reddit'e bakınca baktımki genel bir sorun gözüküyor. Eğer DDOS saldırı vs. ise vallahi helal olsundan başka diyeceğim bir şey yok.

Tek çözüm aygıt yöneticisinden kaldırıp son sürüm Wi-Fi driver'ı yeniden kurmak, ben bu şekilde çözdüm ama bu sıkıntı devam edecek gibi...