1TB sabit diskimde 2008'den kalma fotoğraflar var. Buluta asla güvenmem bu konuda ama beni araştıracaklarından değil.
Aslında 30 GB verim var. Bunu USB bellekte saklamak mantıklı olur mu? 3 tane var ve bir tanesini sürekli yanımds taşıyorum. Diğer ikisi yedek. USB bellekler 64 GB. Bu şekil iyi olur mu?1 tane yeterlidir, fazla veri yazıp silmediğin sürece sağlam (harici) HDD ile takribi olarak 20 yıl gideri olur. Tabii bunu güvenilir yerde muhafaza etmek gerekir denildiği gibi.
Neden olmasın? Bitlocker 7Zip SHA 256 ile şifrelendikten sonra. Yine de ikinci bi' USB belleğe de copy at. Daha sağlam olur.Aslında 30 GB verim var. Bunu USB bellekte saklamak mantıklı olur mu? 3 tane var ve bir tanesini sürekli yanımda taşıyorum. Diğer ikisi yedek. USB bellekler 64 GB. Bu şekil iyi olur mu?
Güzel dayanmış. Peki neden buluta güvenmiyorsunuz?1TB sabit diskimde 2008'den kalma fotoğraflar var. Buluta asla güvenmem bu konuda ama beni araştıracaklarından değil.
Hocam, PC mühendisi profesörünün birine sordum. Kendi 4 tane harici diski var mış. Uzun zaman sonra hepsi bozulmuş. Hatta sordum harici disk falan kullanıyor musun diye. Hayır dedi.Neden olmasın? Bitlocker 7Zip SHA 256 ile şifrelendikten sonra. Yine de ikinci bi' USB belleğe de copy at. Daha sağlam olur.
Daha önceden de dediğim gibi müspet koşullarda muhafaza etmek gerekiyor bu tür donanımları. Nemsiz ortamlarda yani.Güzel dayanmış. Peki neden buluta güvenmiyorsunuz?
Hocam, PC mühendisi profesörünün birine sordum. Kendi 4 tane harici diski var mış. Uzun zaman sonra hepsi bozulmuş. Hatta sordum harici disk falan kullanıyor musun diye. Hayır dedi.
Sadece: "2 TB Google One kullanıyorum ve çokta memnunum. Harici disk almadım. Ofis, ev ve telefondan rahatlıkla ulaşabiliyorum. Projeleri, makaleleri, fotoğraf ve video, belge vb. gibi şeyler için sadece Google One kullanıyorum." dedi. İlişkilendim. Kafam bi' hariciye bi' buluta gidiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Ayrıca, burada bana cevap veren herkese teşekkür ederim. Aklın yolu bir dersem, USB bellek en iyisi.
Buluta atmak ücretli sizi raporladım yanlış bilgi veriyorsunuz.Buluta at geç. Sistem patlayacak da, milyarlarca veri arasından seninkini seçecekler de, açacaklar da oho...
Sabit diskleri bedavaya dağıtıyorlar zaten değil mi değişik kardeşim? Selamımı da söyle mod kardeşlerime.Buluta atmak ücretli sizi raporladım yanlış bilgi veriyorsunuz.
Geçen bir konuya 31 sadece 5 dakikada gibisinden yazı yazmışsınızSabit diskleri bedavaya dağıtıyorlar zaten değil mi değişik kardeşim? Selamımı da söyle mod kardeşlerime.
Kardeş sen ne yaşıyorsun.Geçen bir konuya 31 sadece 5 dakikada gibisinden yazı yazmışsınız.
Ayrıca sabit disklere en azından ayda dolarlar bayılmıyorsunuz ve disk direk sizin oluyor ayrıca verilerin çalınması fazla mümkün değil.