CyberCihan

Başarılı
Makaleler
2
Normal oynarken AMD Hata Raporu Aracı çıktı, ekran kapanıp açıldı. Bir süre sonra direkt siyah ekrana atıp "Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor" ve altında da DRIVER_POWER blablabla yazdığını hatırlıyorum, kapandı bilgisayar. Kasanın tuşuna bastığım da kasanın ışıkları vs. yanıyor ama BIOS dahil ekrana görüntü gelmiyor.

(Monitöre StandBy Mode yazısı geliyor sonra kapanıyor) Kasanın USB portundan gamepade elektrik geliyor bu arada. Ben birkaç yöntem denedim fakat çözemedim.

DRIVER_POWER hatasının nedeni MicroSD driver kurulumu olabiliyormuş sanırım. Bu hatadan yaklaşık 8-9 saat önce bilgisayara MicroSD kart için driver kurmuştum.

Anakart MSI B450M Bazooka V2 ve Ez Debug Led ışığı VGA'da beyaz yanıyor sürekli.

-RAM'leri çıkarttım tek tek denedim, slot değiştirdim.
-Ekran kartını çıkartıp taktım.
-Güç kablosunu çıkarıp statik elektriğini aldım kasanın.

Son düzenleme:
Bilgisayarı kapatın, 2 RAM varsa sadece tek RAM takılı olsun, tek RAM 2. yuvada takılı kalsın. Anakart üzerinde bulunan jbat pinine yıldız tornavida ile 10 saniye temas edin, tornavidanın ucu iki Pi'me de temas etsin, bu işlemden sonra sistemi açıp ekran alabilmeniz lazım, sistemi açmadan önce açma kapa düğmesini arka arkaya 6-7 defa sıpamlayın. Tornavida ile CMOS yapılacak pimleri görsel ile işaretledim, yeşil çizgi ile belirttim, çarpı attığım kısma temas etmeyin.

Ekran görüntüsü 2026-06-25 225947.webp

Bilgisayarı kapatın, 2 RAM varsa sadece tek RAM takılı olsun, tek RAM 2. yuvada takılı kalsın. Anakart üzerinde bulunan jbat pinine yıldız tornavida ile 10 saniye temas edin, tornavidanın ucu iki Pi'me de temas etsin, bu işlemden sonra sistemi açıp ekran alabilmeniz lazım, sistemi açmadan önce açma kapa düğmesini arka arkaya 6-7 defa sıpamlayın. Tornavida ile CMOS yapılacak pimleri görsel ile işaretledim, yeşil çizgi ile belirttim, çarpı attığım kısma temas etmeyin.

Eki Görüntüle 260479
Denedim harfiyen, halen VGA beyaz yanıyor ve görüntü alamıyorum.

Son düzenleme:
Halen VGA beyaz yanıyor ve görüntü alamıyorum.

Ekran kartının ve RAM'in tam oturduğundan emin olun, ekran kartı kablosunu yanlışlıkla anakart üzerine takmayın, diğer RAM'le aynı işlemi tekrarlayın. İşlemciye yakın zamanda müdahale yapıldı mı, macun yenileme falan yaptınız mı? Tek RAM ile 4. slotta da deneyin.

Ekran kartının ve RAM'in tam oturduğundan emin olun, ekran kartı kablosunu yanlışlıkla anakart üzerine takmayın, diğer RAM'le aynı işlemi tekrarlayın. İşlemciye yakın zamanda müdahale yapıldı mı, macun yenileme falan yaptınız mı? Tek RAM ile 4. slotta da deneyin.
Hocam halen aynı devam ediyor. İşlemciyi dün çıkarıp taktım sadece.