Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SalimBdk 33

Uzman
Kardeşim benim PC de modlanmış farming 2025 oynuyorken birden sistem gitti. Güç tuşuna bastık ama açılmadı. Sonra ben Power Supply kablosunu PSU'dan çıkardım, geri taktım ve PC açıldı. Herhangi bir minidump yok ama şunlar sistem kapanmadan önce bu hataları vermiş. @Ayhan Dönmez RAM ayarları yapmaz, değil mi?

Ekran görüntüsü 2026-07-18 235307.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-18 235313.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Değiştirdim abi sorun yok, içerisi hamam gibi oldu hem hava sıcak... Teli de söyle yaptım herhangi yere temas etmiyor artık sağlam.

@Ayhan Dönmez abi Windows'u optimize etmek, gereksiz kaynak tüketen şeyleri kapatmaya yönelik bildigin iyi bir rehber var mı?
Anakart üzerindeki pimlerden clear CMOS işlemi yapman gerekli o zaman, ya da anakartın arkasında CMOS tuşu varsa oradan da yapabilirsin, o zaman BIOS'a girebilirsin.

Yaptım abi mecbur en son. Şu an Windows indiriyorum yarın yapacağım bilgilendirme yaparım teşekkür ediyorum.

Yaptım abi mecbur en son. Şu an Windows indiriyorum yarın yapacağım bilgilendirme yaparım teşekkür ediyorum.

Kapandı ama açılmadı derken tam kasıt nedir? Statiğini almışsın, sonrasında açılmış. Olabilir arada öyle, başıma gelmedi benim. RAM ayarı alakası yok, aktif soğutma var zaten sende. Tamamen kapanma muhabbetleri PSU şüphesi uyandırır, o Kernel Boot dediği sanallaştırma ayarı kapattığın için veriyor, onla alakalı değil. Bir diğer ihtimal ekran kartını uzun süre 2x8 kullandığın için belki problem çıktı, incelemeden kimse bilemez ki uzaktan. Tamamen kapanma muhabbetleri biraz düşündürücü o yüzden, mavi ekran manasında değil sendeki durum. Kernel Power olarak düşünmek lazım. @SalimBdk

PSU'dan da emin olmak lazım, güç bağlantılarını tekrardan gözden geçir. Montajı kontrol et, gevşeklik olmasın. OCCT Power testi al uzun süre, ücretsiz sürümünde 1 saat var o programın. Sonrasında CLRTC pinlerden Clear CMOS yap, o şekilde devam et. UV -15'te kalsın.

Kapandı ama açılmadı derken tam kasıt nedir? Statiğini almışsın, sonrasında açılmış. Olabilir arada öyle, başıma gelmedi benim. RAM ayarı alakası yok, aktif soğutma var zaten sende. Tamamen kapanma muhabbetleri PSU şüphesi uyandırır, o kernel boot dediği sanallaştırma ayarı kapattığın için veriyor, onunla alakalı değil. Bir diğer ihtimal ekran kartını uzun süre 2x8 kullandığın için belki problem çıktı, incelemeden kimse bilemez ki uzaktan. Tamamen kapanma muhabbetleri biraz düşündürücü o yüzden, mavi ekran manasında değil sendeki durum. Kernel Power olarak düşünmek lazım. @SalimBdk

PSU'dan da emin olmak lazım, güç bağlantılarını tekrardan gözden geçir. Montajı kontrol et, gevşeklik olmasın. OCCT Power testi al uzun süre, ücretsiz sürümünde 1 saat var o programın. Sonrasında clrtc pinlerden clear CMOS yap, o şekilde devam et. UV -15'te kalsın.

Kapandı ve güç düğmesine bastik açılmadı sonra ben güç kablosunu söktüm o üç pinli olanı, tekrar taktım sonra PC açıldı.

Kardeşim fazla oynamadı zaten modlanmis oyunu oynuyordu birden gitti dedi.

Kapandı ve güç düğmesine bastik açılmadı sonra ben güç kablosunu söktüm o üç pinli olanı, tekrar taktım sonra PC açıldı.

Mantıklı bir durum değil, güç bağlantılarını kontrol et, gevşeklik olmasın geçen konudaki gibi. Clear CMOS yap pinlerden, BIOS güncel değilse son sürüme güncelle. Sonrasında seninle stabil ettiğimiz en son ayarları gir, UV -15'te kalsın. Tamamen kapanma olayı güncel sistemlerde sık rastlanan bir durum değil, soruna işaret eder. Ekran kartı ya da PSU olabilir.

İşlemci de olamaz değil tabii.

Kardeşim fazla oynamadı zaten modlanmis oyunu oynuyordu birden gitti dedi.

Temiz format at, dediğim adımları uygula. Biraz gözden geçirmen gerekecek.

Mantıklı bir durum değil, güç bağlantılarını kontrol et, gevşeklik olmasın geçen konudaki gibi. Clear CMOS yap pinlerden, BIOS güncel değilse son sürüme güncelle. Sonrasında seninle stabil ettiğimiz en son ayarları gir, UV -15'te kalsın. Tamamen kapanma olayı güncel sistemlerde sık rastlanan bir durum değil, soruna işaret eder. Ekran kartı ya da PSU olabilir.

İşlemci de olamaz değil tabii.

Temiz format at, dediğim adımları uygula. Biraz gözden geçirmen gerekecek.

Oyun ile alakalı olabilir mi abi?

Güç girişlerini kontrol ediyorum sık sık ama hepsi sağlam.

Oyun ile alakalı olabilir mi abi?

Güç girişlerini kontrol ediyorum sık sık ama hepsi sağlam.

9070 XT stokta kullan bir müddet. Oyunla alakadan ziyade açılıp kapanmama olayı var. Oyun da masum değil zaten, gereksiz abanıyor.

@SalimBdk BIOS'a girmeme vs. de bir düşündürttü sende. BIOS corrupt belki olabilir, nadiren olabilir. Senin ayarlar da sınırdaydı stabilite olarak, yaz ayında testten geçsen bile uzun vade oyunda problem çıktığı oluyor. 9070 XT alev topuna çeviriyor kasayı çünkü.

7500F -15 bırak, ekran kartını sıfırla. Yazın öyle devam et. OCCT Power falan da bakarsın, sorunun kaynağı şudur demek zor yani. Tamamen kapanma ve bir müddet açılmama var. BIOS'a dahi girememişsin. Sonradan düzelmiş. Çok mantıklı bir durum değil. PSU'dan şüphelenirim. İşlemci de olabilir.

@SalimBdk Tekrar ederse bakarız. Önlem olarak CLRTC'den sıfırla. Kasa güç tuşu 10 saniye basıp statiğini al, sonra sistemi başlat. Ben bu statik işlemini sık sık yapıyorum. Her PC açmadan 5 saniye basılı tutarım Power tuşu kasanın, öyle yap sen de. Fişten çekiliyken tabii, alışkanlık haline getir.

9070 XT stokta kullan bir müddet. Oyunla alakadan ziyade açılıp kapanmama olayı var. Oyun da masum değil zaten, gereksiz abanıyor.

@SalimBdk BIOS'a girmeme vs. de bir düşündürttü sende. BIOS corrupt belki olabilir, nadiren olabilir. Senin ayarlar da sınırdaydı stabilite olarak, yaz ayında testten geçsen bile uzun vade oyunda problem çıktığı oluyor. 9070 XT alev topuna çeviriyor kasayı çünkü.

7500F -15 bırak, ekran kartını sıfırla. Yazın öyle devam et. OCCT Power falan da bakarsın, sorunun kaynağı şudur demek zor yani. Tamamen kapanma ve bir müddet açılmama var. BIOS'a dahi girememişsin. Sonradan düzelmiş. Çok mantıklı bir durum değil. PSU'dan şüphelenirim. İşlemci de olabilir.

@SalimBdk tekrar ederse bakarız. Önlem olarak Clrtc'den sıfırla. Kasa güç tuşu 10 saniye basıp statiğini al, sonra sistemi başlat. Ben bu statik işlemini sık sık yapıyorum. Her PC açmadan 5 saniye basılı tutarım Power tuşu kasanın, öyle yap sen de. Fişten çekiliyken tabii, alışkanlık haline getir.

Bence oyun bozuk, aynı bu oyunu kardeşim oynarken sene 2024'te benim RTX 2060 vardı yandı yani bu oyun Allah'siz gibi tüm bileşen nasıl yük bindiriyor bilmiyorum ama sabıkası var daha bir Allah'ın kulu bu oyunu bilgisayarima yükleyemez.

Bence oyun bozuk, aynı bu oyunu kardeşim oynarken sene 2024'te benim RTX 2060 vardı yandı yani bu oyun Allah'siz gibi tüm bileşen nasıl yük bindiriyor bilmiyorum ama sabıkası var daha bir Allah'ın kulu bu oyunu bilgisayarima yükleyemez.

9070 XT canına okumuş, 2x8 kullandın bir de uzunca süre. Belki 2x8 haliyle taksan gerçekten de konektörleri eritecekti. :D Bu kart sabıkası var, 500W civarına spike yapıp duruyor milisaniyelik periyotlarda.

Yav abi diyorum ulan ben şu PC de o kadar oynuyorum BF'si Silent Hill'i james bondu o kadar ayar var GPU da CPU da ram de, bana mısın demiyor siz oturuyorsunuz ya PC çöküyor ya başka bir şey vallahi anlamadım yakında bilgisayarin başkasına trip attığını düşüneceğim.

9070 XT canına okumuş, 2x8 kullandın bir de uzunca süre. Belki 2x8 haliyle taksan gerçekten de konektörleri eritecekti. :D bu kart sabıkası var, 500W civarına spike yapıp duruyor milisaniyelik periyotlarda.

Abi onda dahi undervolt var 244W da çalışıyor zaten, ayrıca kabloyu da hallettik ayrı ayrı kablodan geliyor güç.

Yav abi diyorum ulan ben şu PC de o kadar oynuyorum BF'si Silent Hill'i james bondu o kadar ayar var GPU da CPU da tam de, bana mısın demiyor siz oturuyorsunuz ya PC çöküyor ya başka bir şey vallahi anlamadım yakında bilgisayarin başkasına trip attığını düşüneceğim.

Dibine kadar zorlanmış sistem var sende, kardeşe ona buna emanet etmemen lazım. Uğraşırsın yoksa, kullanan kişi işin bilincinde olmalı. Kardeşine emanet ederken GPU dahil her şeyi stok ayarlara al.