Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SalimBdk 33

Uzman
Kardeşim benim PC de modlanmış farming 2025 oynuyorken birden sistem gitti. Güç tuşuna bastık ama açılmadı. Sonra ben Power Supply kablosunu PSU'dan çıkardım, geri taktım ve PC açıldı. Herhangi bir minidump yok ama şunlar sistem kapanmadan önce bu hataları vermiş. @Ayhan Dönmez RAM ayarları yapmaz, değil mi?

Ekran görüntüsü 2026-07-18 235307.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-18 235313.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Değiştirdim abi sorun yok, içerisi hamam gibi oldu hem hava sıcak... Teli de söyle yaptım herhangi yere temas etmiyor artık sağlam.

@Ayhan Dönmez abi Windows'u optimize etmek, gereksiz kaynak tüketen şeyleri kapatmaya yönelik bildigin iyi bir rehber var mı?
Şundan yaparım biraz sanki bu tel anakarta değiyor gibi.

Sigortaden elektriği kesin, przin kapağı varsa sök, vidalarını gevşet, yuvarlak göbeğini kontrol et, siyahlaşma yanık izi varsa değiştir, siyahlaşma yoksa, avometre ölçüm yapacaksın, avometre kullanmayı bilmiyorsan birisine ölçüm yaptır, ya da avometre bul, birlikte ölçeriz. @SalimBdk
Var avometre

Dosya Ekleri

• IMG-20260719-WA0010.webp
    IMG-20260719-WA0010.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 16
Kısa devre mantığında olabilir, bir müddet uzay montaj dene.
O teli çıkarttım abi.

Sigortaden elektriği kesin, przin kapağı varsa sök, vidalarını gevşet, yuvarlak göbeğini kontrol et, siyahlaşma yanık izi varsa değiştir, siyahlaşma yoksa, avometre ölçüm yapacaksın, avometre kullanmayı bilmiyorsan birisine ölçüm yaptır, ya da avometre bul, birlikte ölçeriz. @SalimBdk

Avometre ile neyi olcucez.

Kapanıyorsa PSU şüpheli, ekran kartı emin değilim. İşlemci de yapabilir tetik sorununu. Dahili grafik olsa öyle denemeni önerirdim. İlk etapta uzay montaj denerdim bir de. Montaj hatası olup olmadığını da kontrol et. Sök tak gerekirse.

Kapanıyorsa PSU şüpheli, ekran kartı emin değilim. İşlemci de yapabilir tetik sorununu. Dahili grafik olsa öyle denemeni önerirdim. İlk etapta uzay montaj denerdim bir de. Montaj hatası olup olmadığını da kontrol et. Sök tak gerekirse.

Bir aydır kullanıyoruz abi bir sorun yoktu biliyorsun o kadar ayar dahi yaptık saatlerce açık kaldı montajda değil bence olay. Aklıma başka bir şey de gelmiyor belki o telden dolayı yapıyordur diye aklımda var sadece.

Bir aydır kullanıyoruz abi bir sorun yoktu biliyorsun o kadar ayar dahi yaptık saatlerce açık kaldı montajda değil bence olay. Aklıma başka bir şey de gelmiyor belki o telden dolayı yapıyordur diye aklımda var sadece.

Kısa devre kaynaklı olabilir, dışarıdan temas olmaması lazım anakarta.

Akım korumalı priz alıp deneyim mi?

İşe yaramaz. Bütün mevzu güç kaynağında bitiyor. Akım korumalı priz, akımı dengeye sokmaz, faso fiso onlar, arada bir ani elektrik kesintisi ya da, elektrikler kesildikten sonra düşük faz gelirse biraz müdahale ediyor, olayı yine güç kaynağı tolere ediyor, hepsi bir yıldırım düşmesine bakar, kasayı kucaklarsın :rofl: