Ceyhun

Uzman
Düne kadar bir sorun yoktu. Az önce Chrome'dan film izleyeyim dedim 4 sekme açıktı. Birkaç kere Ethernet gidip durdu, sonra da belirli aralıklarla PC reset attı. Sonra arka arkaya reset atmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlarım? Değerlerim bu şekilde.

IMG_0575.webp

IMG_0573.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Son sürüm BIOS kurulu mu? AGESA güncellemeleri çok önemli bir üst model CPU'lar için. Ayrıca çökme tarihlerini hatırlıyorsanız buradaki gibi olay günlüğünü alıp gönderin.

BIOS son sürüm yüklü.

Son sürüm BIOS kurulu mu? AGESA güncellemeleri çok önemli bir üst model CPU'lar için. Ayrıca çökme tarihlerini hatırlıyorsanız buradaki gibi olay günlüğünü alıp gönderin.

Olay günlüğünü aldım ancak gönderemiyorum buraya.

"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir." şöyle yazıyor.

"22:37:15, ‎6.‎05.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu." Bir de bu var

"'{1BC57E06-F37E-54ED-A5F0-618E7707C625}' kapsayıcısı için meta veri hazırlama işlemi başarısız oldu, sonuç=0x80070490" Bir sürü hata ve uyarı var olay görüntüleyicisinde. O çökme sırasında bir de bu olmuş

Son düzenleme:
Olay günlüğünü aldım ancak gönderemiyorum buraya.

Google Drive gibi bir platformdan gönderebilirsiniz, orada da belirtmişler zaten.

"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir." şöyle yazıyor.

"22:37:15, ‎6.‎05.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu." Bir de bu var.

"'{1BC57E06-F37E-54ED-A5F0-618E7707C625}' kapsayıcısı için meta veri hazırlama işlemi başarısız oldu, sonuç = 0x80070490" Bir sürü hata ve uyarı var olay görüntüleyicisinde. O çökme sırasında bir de bu olmuş.

41 ID hatası genelde Overclock, hatalı BIOS ayarı ya da PSU arızasından kaynaklanıyor, kontrol ettiniz değil mi kabloları düzgün taktığınızdan? Bir de BIOS sıfırlama iş görebilir, deneyin.

Google Drive gibi bir platformdan gönderebilirsiniz, orada da belirtmişler zaten.

41 ID hatası genelde overclock, hatalı BIOS ayarı ya da PSU arızasından kaynaklanıyor, kontrol ettiniz değil mi kabloları düzgün taktığınızdan? Bir de BIOS sıfırlama iş görebilir, deneyin.

Evet kontrol ettim. RAM'leri temizledikten sonra şu anlık sorun çıkarmadı. Overclock falan da yapmadım. PSU da yeni sayılır.

Evet kontrol ettim. RAM'leri temizledikten sonra şu anlık sorun çıkarmadı. Overclock falan da yapmadım. PSU da yeni sayılır.
Gerçekten bilemiyorum, bu hata genelde üstte anlattığım sebeplerden kaynaklanıyor. Temiz bir kurulum üzerinde stres testi yapmayı isteyebilirsiniz yazılımsal kaynaklı olmadığını tespit edebilmek için.

Windows. Bellek tanımlama aracı ile test edeyim dedim. 1. testi tamamladı 2. teste geçer geçmez PC kapandı ve şimdi komple gitti. Direkt Windows onarmaya atıyor.

Windows. Bellek tanımlama aracı ile test edeyim dedim. 1. testi tamamladı 2. teste geçer geçmez PC kapandı ve şimdi komple gitti. Direkt Windows onarmaya atıyor.
Hocam PSU'da da sorun olabilir belleklerde de, bir memtest yapmanız fena olmaz. Ayrıca BIOS'u sıfırlamıştınız değil mi? Cidden çok garipmiş...

Hocam PSU'da da sorun olabilir belleklerde de, bir Memtest yapmanız fena olmaz. Ayrıca BIOS'u sıfırlamıştınız değil mi? Cidden çok garipmiş...

Evet BIOS sıfırladım. PSU da sorun olmasının imkanı yok yeni. Ama ben RAM'lerden ve anakarttan şüphelendim. Anakartın bazı yerlerinde beyaz bir sıvı gibi bir şey vardı. Bezle sildim. Lehim yerlerinde. Bir de dün Java yüklemiştim bir program istediği için acaba o Java ile ilgisi olabilir mi? Bir format atıp deneyeceğim bir de. Olay günlüğü de 5 bin civarı olay vardı. Ama şimdi hiç açılmıyor. Onarmaya geçiyor sistem direkt.

Evet BIOS sıfırladım. PSU da sorun olmasının imkanı yok yeni. Ama ben RAM'lerden ve anakarttan şüphelendim. Anakartın bazı yerlerinde beyaz bir sıvı gibi bir şey vardı. Bezle sildim. Lehim yerlerinde. Bir de dün Java yüklemiştim bir program istediği için acaba o Java ile ilgisi olabilir mi? Bir format atıp deneyeceğim bir de. Olay günlüğü de 5 bin civarı olay vardı. Ama şimdi hiç açılmıyor. Onarmaya geçiyor sistem direkt.
Eventlerin hepsini görebilsek harika olur ama dediğiniz gibi PSU yeniyse muhtemelen bellek/anakart sorunu olabilir. Java ile ilgili olmaması lazım ama dediğiniz gibi temiz kurulumda denerseniz harika olur.