Doğukansnd

Üyecik
Merhaba,

Bilgisayarım son bir iki haftadır garip bir şey yapıyor. Bir anda ekranım donuyor, ekranda hiçbir şeye tıklayamıyorum. Klavyede bastığım hiçbir şey çalışmıyor ve sadece mouse imlecimi hareket ettirebiliyorum.

Ekimde iki parça değişimini bizzat yaptım. Eski RAM ve eski SSD takılı değil ve yeni RAM'i takıp 0'dan Windows kurulumu yaptım. Bu kurulumu yine Techolay'da izlediğim videoyla, oradan aldığım linkle kurulum yapmıştım.

Verebileceğim detaylar:
  • Bilgisayarım 3 yıllık Monster T7 V20.2.
  • Ekran kartım NVIDIA RTX2060 RAM
  • SSD'mi ekimde değiştirdim.
  • Güncel RAM== Crucial CT32G4SFd832a 32 GB 3200MHz
  • Güncel SSD == SanDisk SSD Plus 1TB M.2 2280 PCI-e Gen3 NVMe SSD 3200 MB/s
Son bir iki haftadır yapıyor.
Bir bilginiz var mı sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın seri numarasını bizimle paylaşır mısın? BIOS güncellemesi varsa onun linkini verelim.

Bu sorunu yaşayan bir kişiye sorunun SSD ve anakartı ile olan uyumsuzluğundan kaynaklandığını söylemiş. Sizde bu sorun yeni SSD'yi taktıktan sonra mı başladı? SSD'nin yazılımı varsa o yazılımı indirip SSD için Firmware güncellemesi var mı diye kontrol eder misin?

Son düzenleme:
1. Sorunu yazılım çakışmasıyla alakalı olabilir. Özellikle bir donanımla etkileşime giren yazılımlar, örneğin klavye, fare, kamera. Şüphelendiğinizi kaldırıp deneyebilirsiniz. Başlangıçtaki çalışan uygulamaları ve sistem hizmetleri hariç diğer hizmetleri sıfırlayabilirsiniz. Denemeye değer.
2. Sorun güç ile alakalı da olabilir, genelde kullanıcılar fare güç kesmesin diye "Cihazın güç tasarrufu için bu cihazı kapatmasına izin ver" seçeneğini kapatıyorlar. Bu nedenle cihaz eğer güç kesiyorsa sizin yalnızca fareniz çalışıyor olarak görünebilir.