Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pecer şatlab

Yetkin
Arkadaşlar yeni bilgisayar topladım. Ekran kartını önümüzdeki ay alacağım. İşlemcimin dahili ekran kartını kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 7600. Valorant'ta 150-200 FPS veriyor kasma donma vs yok, durduk yere yeniden başlatılıyor. Bu birkaç kez oldu. PUBG Mobile'de de denedim yine aynı sorun devam ediyor. Bu neden kaynaklı olabilir? Güç kaynağım MSI A650bn. Soğutucum peerles Assassin's 120 SE ve işlemcim yük testinde en fazla 65 derece görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz nasıl yüksek en faza65 C oluyor onu anlamadım. O işlemcinin yüksek 120mm soğutucu ile daha yükseğe çıkması lazım bence.

Olay Görüntüleyicisi altında ne gözüküyor?

Tam yük altına sokmamışım sanırım tekrar başka bir program ile yaptım 81 derece gördü 5 dakikada.
Olay görüntüleyicisinde şu yazıyor:

Kod:
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Valorant'ta sıcaklık ve güç tüketimi değerlerine baktım işlemci en fazla 70 derece gördü fakat güç tüketimi maç içinde aniden 2 watt'a falan düştü.

Olay görüntüleyicisinde şu da yazıyor: '{00000000-0000-0000-FFFF-FFFFFFFFFFFF}' kapsayıcısı için meta veri hazırlama işlemi başarısız oldu, sonuç = 0x80070490

İşlemciniz nasıl yüksek en faza65 C oluyor onu anlamadım. O işlemcinin yüksek 120mm soğutucu ile daha yükseğe çıkması lazım bence.

Olay Görüntüleyicisi altında ne gözüküyor?

Hocam Kernel Power olarak geçiyor. Windows 11'e geçmem bir şeyi değiştirir mi?

Çözüm
Hiç sanmıyorum. Ortada donanımsal bir sorun var gibi. Isınma olduğunu sanmıyorum. PSU sorunu olabilir ama sistemde yük yok. Başka PSU ile deneme şansın yoktur sanırım?

Hocam eski bilgisayarımda Corsair VS550 PSU var deneyebilirim.

Bu güç kaynağı sistem için yeterli mi hocam?

Tüm soketleri ve parçaları söküp düzgün bir şekilde taktım Valorant'ta 20 dakikadır yeniden başlatmadı bir hata da almadım normalde 10 dakika olmadan yeniden başlatıyordu, sanırım düzeldi teşekkürler.