emilbreivik

Uzman
Bugün YouTube'dan yayın izlerken bir anda ekran tamamen dondu ve hiçbir şekilde kendine gelmedi. Ne klavye kısayolları çalışıyordu ne de ışıkları yanmasına rağmen klavye ve fare. 5-10 dakika bekledikten sonra düzelmeyince mecburen kasadan kapatıp açtım sistemi. İnstagram'da bir reels görmüştüm zamanında: Bu tarz durumlarda ekran kartını bir kısayolla yenilemek mi ne lazımmış sanırım. Onu denemek istedim ama bulamadım bir türlü.

Bu durumda kasadan kapatmadan önce ne yapmak lazım durumu düzeltmek için?

Sistem nedir? İlk kez mi oluyor bu?
Daha önce 1 kez olmuştu. Şimdi ikinci kez oluyor.
  • RTX 2060 Evo.
  • Ryzen 5 3600.
  • HyperX 8x2 3600 Mhz RAM.
  • Asus B450M-K II.
Dediğin kısayol, Win+Ctrl+Shift+B. Ben şimdiye kadar işe yaradığını görmedim. Format at yazılımsal sıkıntıdır büyük ihtimalle.
İşe yarıyor mu bilmiyorum. Sadece reelsda görmüştüm, belki işe yarar diye denemek istedim de bulamadım zaten hangi kısayol olduğunu. Yakın zamanda format atmıştım zaten bilgisayara, win 10 geri yüklerken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce 1 kez olmuştu. Şimdi ikinci kez oluyor.
  • RTX 2060 Evo.
  • Ryzen 5 3600.
  • HyperX 8x2 3600 Mhz RAM.
  • Asus B450M-K II.

İşe yarıyor mu bilmiyorum. Sadece reelsda görmüştüm, belki işe yarar diye denemek istedim de bulamadım zaten hangi kısayol olduğunu. Yakın zamanda format atmıştım zaten bilgisayara, win 10 geri yüklerken.
Böyle hataların sonucunda normalde mavi ekran çıktısı gelir ama gelmediğine göre, Windows için durum gerçekten aşırı kritik.

Genelde RAM kaynaklı olmak üzere, donanımsal bir problem varsa oluyor bu. İlgili donanımı ilgilendiren yanlış yapılandırmalar, ayarlar, yazılımsal hatalar da olabilir. Kesin bir şey söylemek çok zor.

Böyle hataların sonucunda normalde mavi ekran çıktısı gelir ama gelmediğine göre, Windows için durum gerçekten aşırı kritik.

Genelde RAM kaynaklı olmak üzere, donanımsal bir problem varsa oluyor bu. İlgili donanımı ilgilendiren yanlış yapılandırmalar, ayarlar, yazılımsal hatalar da olabilir. Kesin bir şey söylemek çok zor.

Bundan 3-4 ay önce ram için bir test yapmıştım Techolay kanalından bakarak ve hiçbir sorun, sıkıntı gözükmedi testte.

Windows 10 kullanıyorum bu arada. Yükseltmek mi lazım 11'e?