Bilgisayar için akım korumalı priz gerekli midir?

Bende onun beyazı var yıllardır. Evi alalı 5 yıl oldu, ilk defa geçen hafta çok ciddi bir akım düşmesi gördüm onda da PC reset attı kendine. Trafo kaynaklı olduğu kesin çünkü 1500 dolar para verdim elektrik tesisatını komple yenilettirip sanayi tipi sigorta taktırdım ne olur ne olmaz. Arada sırada saçma sapan elektrik kesintileri falan oluyor ama bilgisayar şimdiye kadar 4 ayak üstüne düştü. Kesintiler nadiren olduğu için UPS falan almadım da artma kaydederse ek masraf çıkartacak gibi görünüyor.

Ben riske atmıyorum. Bir ton ekipman kullanıyoruz, 5 bin liralık üst kalite bir çoklu priz 100 bin liranı koruyor.
Hocam zaten şu an için tek monitör ve bilgisayar takmayı düşünüyorum hatta tek bir tane bile yetebilir monitörü farklı bağlarım. Önerebileceğiniz ürün varsa almayı düşünüyorum.

Parafudr veya UPS kullansan daha mantıklı olur. UPS sadece yüksek voltaj anında değil elektrik kesintisinde de işini görür bunun haricinde eğer evindeki beyaz eşyalar da dijital ve hassassa tüm tesisatı korumak daha mantıklı olur. Bilgisayarlar pahalı ama bugün bir TV, buzdolabı, çamaşır makinesi veya diğer herhangi eşya da bilgisayar parası kadar var.

Hocam zaten şu an için tek monitör ve bilgisayar takmayı düşünüyorum hatta tek bir tane bile yetebilir monitörü farklı bağlarım. Önerebileceğiniz ürün varsa almayı düşünüyorum.

Schneider Electric modellerine bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…