RetroTape

Çalışkan
Bilgisayarım daha 1 haftalık ve elime ulaştığı ilk günden beri bilgisayarı ilk açtığımda internete bağlanmıyor ama bilgisayarı kapatıp açınca bağlanıyor.

Masaüstü olduğu için sadece Ethernet kablosuyla bağlanabiliyorum ve kablomda hiçbir sıkıntı yok. İşin garip tarafı bilgisayar sadece uzun süre kapalı kalınca böyle oluyor. Mesela akşam yatarken kapatıyorum, sabaha internet olmuyor ama hemen arkasından kapatıp açınca direkt internete bağlanabiliyorum.

Anakart sürücülerimi indirdim ama yine de düzelmedi. Sorun neden kaynaklı çözemedim. Acaba açma tuşunda mı sıkıntı var? Güvenli mod ile falan mı açılıyor? Çok bilgim yok ama başka bir çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayari ilk actiginizda yonetici haklari ile komut satiri acin.

Kod:
ipconfig /release

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

komutlarini calistirin. Eger duzeldi ile bunlari uzantisi bat olan bir dosyaya kaydedip baslangica yerlestirin.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Peki aynı olayı modem için denediniz mi?
Nasıl yani? Denemedim modemle ilgili bir şey.

Kod:
ipconfig /release

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

Komutlarini calistirin. Eger duzeldi ile bunlari uzantisi BAT olan bir dosyaya kaydedip baslangica yerlestirin.
Sorun olduğu zaman deneyeceğim. Genellikle uzun süre kapalı kalınca dediğim sorun yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Yani modemi kapatıp açmayı denediniz mi? Benzer sorun bende nadir şekilde oluyor. PC'de internet yok Wi-Fi var telefonda var PC'yi kapatıp açınca ya da modemi kapatıp açınca sorun düzeliyor.

Modem kapatıp açılınca düzelmiyor sadece bilgisayar kapatıp açılınca düzeliyor.

Kod:
ipconfig /release

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

Komutlarini calistirin. Eger duzeldi ile bunlari uzantisi BAT olan bir dosyaya kaydedip baslangica yerlestirin.

Dediğiniz komutları daha yeni deneme şansım oldum ama maalesef işe yaramadı ve ilk 2 ilk kodda adaptor not founded gibi bir hata aldım.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Modem kapatıp açılınca düzelmiyor sadece bilgisayar kapatıp açılınca düzeliyor.

Dediğiniz komutları daha yeni deneme şansım oldum ama maalesef işe yaramadı ve ilk 2 ilk kodda adaptor not founded gibi bir hata aldım.
Adapter hatasi veriyorsa Windows ilk acilista ethernet kartini gormuyor olmali. Aygit yoneticisini kontrol edin. Ethernet orada nasil gorunuyor? Soru isaretli olarak ya da hic gorunmuyor olabilir. Windowsu ve suruculeri guncelleyip duruma bakin. Sorun duzelmez ise MSDN ISO'dan temiz kurulum yapmaniz gerekebilir.

Artı -1 Eksi
Adapter hatasi veriyorsa Windows ilk acilista Ethernet kartini gormuyor olmali. Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edin. Ethernet orada nasıl gorunuyor? Soru isaretli olarak ya da hiç gorunmuyor olabilir. Windows'u ve suruculeri guncelleyip duruma bakin. Sorun duzelmez ise msdn ISO'dan temiz kurulum yapmaniz gerekebilir.
1750592226626.webp

Bu şekilde gözüküyor ama ethernet bunlardan birisi midir? Pek bir bilgim yokta. Bu arada bu internet bağlıyken gözüken hali.

Artı -1 Eksi