RetroTape

Çalışkan
Bilgisayarım daha 1 haftalık ve elime ulaştığı ilk günden beri bilgisayarı ilk açtığımda internete bağlanmıyor ama bilgisayarı kapatıp açınca bağlanıyor.

Masaüstü olduğu için sadece Ethernet kablosuyla bağlanabiliyorum ve kablomda hiçbir sıkıntı yok. İşin garip tarafı bilgisayar sadece uzun süre kapalı kalınca böyle oluyor. Mesela akşam yatarken kapatıyorum, sabaha internet olmuyor ama hemen arkasından kapatıp açınca direkt internete bağlanabiliyorum.

Anakart sürücülerimi indirdim ama yine de düzelmedi. Sorun neden kaynaklı çözemedim. Acaba açma tuşunda mı sıkıntı var? Güvenli mod ile falan mı açılıyor? Çok bilgim yok ama başka bir çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar beklemenize gerek yok. Bilgisayari kapatip fisini cekin ve acma dugmesine basin 10 saniye. Sonra fis tekrar takip acin. Soylediginiz hatanin ortaya cikmasi gerek.

Kusura bakmayın hemen cevap veremedim dediğinizi yaptım ve aşağıdaki gibi gözüküyor.
internet.webp

Artı -1 Eksi
Bu attiginiz ersimde internet yok ise eger, fiziksel ya da surucu olarak bir sorun yok gibi. Network servislerinden bir tanesi otomatik olarak baslayamiyor galiba. Yonetici haklari ile komut satisi acip ( internet yokken tabii ) su komutu dener misiniz? Bu tum network ayarlarini yeniden baslatiyor.

Kod:
netcfg -d

Eger bu ise yararsa baslangicta otomatik calismasi icin bir bat dosyasina kaydedebilirsiniz. Nedeni ise

Network Connections (Netman)
Network Location Awareness (NlaSvc)
DHCP Client
WLAN AutoConfig (Wi-Fi kullanıyorsan)
DNS Client

servislerinden birinin otomatik baslayamiyor olmasidir tahminim. services.msc'yi calistirip bunlari kontrol etmelisiniz.

Not: Yapay zeka soyle bir script yazdi. Bunun tum servisleri sorunsuz kapatip tekrar baslatacagini iddia ediyor. Benim ilk verdigim "netcfg -d" kapiyi anahtarla acmak yerine balyozla kirmak gibiydi. Bu ise biraz daha kibarca yapiyor. Ama calisip calismadigini denemeniz lazim. Ben denemedim. internet.ps1 diye bir dosya olusturup icine kaydedebilirsiniz.

Kod:
# Ağ servislerini yeniden başlatan script
$services = @(
    "Dhcp",             # DHCP Client
    "Dnscache",         # DNS Client
    "NlaSvc",           # Network Location Awareness
    "Netman",           # Network Connections
    "WlanSvc",          # WLAN AutoConfig (kablosuz için)
    "BrokerInfrastructure", # Bazı durumlarda ağ keşfi için gerekli
    "WdiServiceHost",   # Tanılama hizmetleri
    "W32Time"           # Windows Time (bazen bağlantı sorunlarına neden olabilir)
)

foreach ($s in $services) {
    try {
        Write-Host "Restarting $s..." -ForegroundColor Cyan
        Restart-Service -Name $s -Force -ErrorAction Stop
    } catch {
        Write-Host "Hizmet yeniden başlatılamadı: $s" -ForegroundColor Red
    }
}

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bu attiginiz ersimde internet yok ise eger, fiziksel ya da sürücü olarak bir sorun yok gibi. Network servislerinden bir tanesi otomatik olarak baslayamiyor galiba. Yonetici haklari ile komut satisi acip ( internet yokken tabii ) su komutu dener misiniz? Bu tum network ayarlarini yeniden baslatiyor.

Kod:
netcfg -d

Eger bu ise yararsa baslangicta otomatik calismasi icin bir BAT dosyasina kaydedebilirsiniz. Nedeni ise.

Network connections (netman)
Network location awareness (nlasvc)
DHCP Client.
WLAN autoconfig (Wi-Fi kullanıyorsan)
DNS Client.

Servislerinden birinin otomatik baslayamiyor olmasidir tahminim. services.msc'yi calistirip bunlari kontrol etmelisiniz.

Not: Yapay zeka soyle bir script yazdi. Bunun tum servisleri sorunsuz kapatip tekrar baslatacagini iddia ediyor. Benim ilk verdigim "netcfg -D" kapiyi anahtarla acmak yerine balyozla kirmak gibiydi. Bu ise biraz daha kibarca yapiyor. Ama calisip calismadigini denemeniz lazim. Ben denemedim. İnternet. PS1 diye bir dosya olusturup icine kaydedebilirsiniz.

Kod:
# Ağ servislerini yeniden başlatan script.
$services = @(
 "Dhcp", # DHCP Client.
 "Dnscache", # DNS Client.
 "NlaSvc", # Network Location Awareness.
 "Netman", # Network Connections.
 "WlanSvc", # WLAN AutoConfig (kablosuz için)
 "BrokerInfrastructure", # Bazı durumlarda ağ keşfi için gerekli.
 "WdiServiceHost", # Tanılama hizmetleri.
 "W32Time" # Windows Time (bazen bağlantı sorunlarına neden olabilir)
)

try {
 Write-Host "Restarting $s..." -ForegroundColor Cyan.
 Restart-Service -Name $s -Force -ErrorAction Stop.
 } catch {
 Write-Host "Hizmet yeniden başlatılamadı: $s" -ForegroundColor Red.
 }
}

Çok teşekkürler tekrardan bu kodu da deneyecektim ama dediğiniz gibi bilgisayarı kapatıp fişini çektim ve düğmesine bastım ve fişe takıp tekrar açtım ama o problemi yaşamadım. Bu arada bunu ilk defa denedim diğer attığım fotoğraf için yine bir gün beklemiştim. Galiba sadece uzun süre kapalı kalınca yaşanıyor bu problem. Bu arada bugün bilgisayarı ilk açtığımda o problem vardı yani çözüldüğünü düşünmüyorum ama dediğim gibi sadece uzun süre kapalı kalınca oluyor.

Bu attiginiz ersimde internet yok ise eger, fiziksel ya da sürücü olarak bir sorun yok gibi. Network servislerinden bir tanesi otomatik olarak baslayamiyor galiba. Yonetici haklari ile komut satisi acip ( internet yokken tabii ) su komutu dener misiniz? Bu tum network ayarlarini yeniden baslatiyor.

Kod:
netcfg -d

Eger bu ise yararsa baslangicta otomatik calismasi icin bir BAT dosyasina kaydedebilirsiniz. Nedeni ise.

DHCP Client.
DNS Client.

Servislerinden birinin otomatik baslayamiyor olmasidir tahminim. services.msc'yi calistirip bunlari kontrol etmelisiniz.

Not: Yapay zeka soyle bir script yazdi. Bunun tum servisleri sorunsuz kapatip tekrar baslatacagini iddia ediyor. Benim ilk verdigim "netcfg -D" kapiyi anahtarla acmak yerine balyozla kirmak gibiydi. Bu ise biraz daha kibarca yapiyor. Ama calisip calismadigini denemeniz lazim. Ben denemedim. İnternet. PS1 diye bir dosya olusturup icine kaydedebilirsiniz.

Kod:
$services = @(
 "Dhcp", # DHCP Client.
)

try {
 } catch {
 }
}

Bu kodları da denedim ama maalesef işe yaramadı.

Kod:
netcfg -d

DHCP Client.
DNS Client.

Kod:
$services = @(
 "Dhcp", # DHCP Client.
)

try {
 } catch {
 }
}

Bu sorunu çözemedim ama her seferinde kapatıp açmanın bir sıkıntısı olur mu bilgisayar için bir zararı var mıdır?

Son düzenleme:
Restarttan sonra duzeliyorsa bunun bir zarari olmaz. Ama sorun cozulmus olmuyor tabii.

Tekrardan merhaba çözüm bulamadığım için tekrardan soruyorum ama herhangi başka çözüm yolu var mıdır çoğu yere baktım araştırdım ama aynı sorunu yaşayan ya da çözen biri bulamadım. Sizin dediklerinize ek olarak Windows'u temiz kurulumla tekrar kurdum ama hiçbir değişiklik olmadı. Aklıma gelen son sorun anakarttan kaynaklı gibi geliyor ama öyle olsa restart attıktan sonra da sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.