Berkei

Uzman
Herkese merhaba, birkaç haftadır sorunum şu: Sabahları bilgisayarı ilk açtığımda ekrana görüntü gelmiyor. Bilgisayar açıldıktan sonra Power tuşundan kapatıp tekrar açınca ancak o zaman ekrana görüntü geliyor. Ama her zaman olmasa da açılırken Windows sorun tanılama etkinleşiyor ve “Sorun çözülemedi” diyor. Sonrasında karşıma seçenekler çıkıyor; ben Windows devam et diyerek bilgisayarı açıyorum. Bilgisayar açılınca hiçbir problem olmuyor.

Ekran kartı: RX 6700 XT
İşlemci: Ryzen 5 5600
RAM: XPG Spectrix D41 (1x) 16 GB 3600MHz CL18 DDR4 RAM
Anakart: ASUS Prime B450M K II
PSU: Performax gaming 650W

RAM’in slotunu değiştirmeyi, BIOS’u sıfırlamayı ve statik elektriği boşaltmayı denedim ama hiçbiri etki etmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran gelmediği zaman da PC'nin ışıkları falan yanıyor mu? Kullandığın HDMI/DP kablolar sıkıntılı olabilir. PSU'da olabilir, OCCT Power testi yapar mısınız?

Ekran gelmediği zaman da PC'nin ışıkları falan yanıyor mu? Kullandığın HDMI/DP kablolar sıkıntılı olabilir. PSU'da olabilir, OCCT Power testi yapar mısınız?

Evet fanların, RAM'in ve ekran kartının hepsinin ışığı yanıyor. Kablodan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü kablodan kaynaklansaydı hiç açılmazdı ya da açıldığı zaman görüntüde bozulma olurdu fakat açıldığı zaman görüntüde hiçbir problem yok. Testi hemen yapacağım.

Herkese merhaba, birkaç haftadır sorunum şu: Sabahları bilgisayarı ilk açtığımda ekrana görüntü gelmiyor. Bilgisayar açıldıktan sonra Power tuşundan kapatıp tekrar açınca ancak o zaman ekrana görüntü geliyor. Ama her zaman olmasa da açılırken Windows sorun tanılama etkinleşiyor ve “sorun çözülemedi” diyor. Sonrasında karşıma seçenekler çıkıyor; ben Windows devam et diyerek bilgisayarı açıyorum. Bilgisayar açılınca hiçbir problem olmuyor.

Ekran kartı: RX 6700 XT.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
RAM: XPG Spectrix D41 (1x) 16 GB 3600MHz CL18 DDR4 RAM.
Anakart: ASUS Prime B450M K II.
PSU: Performax gaming 650W.

RAM'in slotunu değiştirmeyi, BIOS'u sıfırlamayı ve statik elektriği boşaltmayı denedim ama hiçbiri etki etmedi.

Sen önce Denetim Masası'ndaki güç ayarlarından hızlı başlatma'yı kapatıp sistemi bir rahatlat eğer sorun devam ederse o güç kaynağını değiştirmen şart. SSD kaynaklıda olabilir.

OCCT Power testini yaptım ve bir sorun çıkmadı.

Sen önce Denetim Masası'ndaki güç ayarlarından hızlı başlatma'yı kapatıp sistemi bir rahatlat eğer sorun devam ederse o güç kaynağını değiştirmen şart. SSD kaynaklıda olabilir.

Hızlı başlat zaten kapalı durumda. Dediğim gibi SSD kaynaklı olacağını sanmıyorum çünkü BIOS ekranı bile gelmiyor.

Hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz?

Windows 11 kullanıyorsanız:
Windows'u nasıl kurdunuz? Rufus seçeneklerinden TPM ve Secure Boot seçeneğini seçerek flash belleğe yazdırıp kurulum mu yaptınız?

En son sürüm BIOS'u indirin ve güncelleyin:

BIOS tuşu: F8.

Windows 11 kullanıyorum. Orijinal Windows USB'sinden sıfır kurulum yaptım. BIOS'um güncel.