10710

Uzman
Yer
富士山(Mount Fuji)
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere uzun zamandır olan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Öncelikle bu olay, bilgisayarı aldığım ilk günden beri var. Sorunu anlatacak olursam, bilgisayar bazen anlık olarak ses ve görüntüsü takıla takıla geliyor ve sonra düzeliyor. Özellikle bu olay, bilgisayarın sıcaklığı yüksek derecelere çıkınca (80-90 derece) neredeyse her dakikada bir oluyor. Başta RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşündüm ama bu sefer ısınınca daha kötü olduğunu görünce ekran kartından şüphelendim. Ama bu sefer de neden masaüstünde -boşta- bu sorunun olduğunu anlayamadım. Driver güncel, önerilerinize bağlı olarak BIOS güncellemeyi deneyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle sorun termal throttling kaynaklı. Bilgisayar ısındıkça işlemci ya da ekran kartı kendini korumaya alıyor ve performans düşüyor, bu da ses ve görüntüde takılmalara yol açıyor. Masaüstünde bile yaşanması, genel bir sistem yavaşlamasına işaret ediyor. Soğutma sistemini (fanlar, termal macun, toz durumu) kontrol etmeni öneririm. BIOS güncellemesi ve chipset/GPU sürücülerinin en güncel haliyle yüklü olduğundan emin ol. Gerekirse undervolt deneyebilirsin, bazı sistemlerde bayağı fark ediyor.

Büyük ihtimalle sorun termal throttling kaynaklı. Bilgisayar ısındıkça işlemci ya da ekran kartı kendini korumaya alıyor ve performans düşüyor, bu da ses ve görüntüde takılmalara yol açıyor. Masaüstünde bile yaşanması, genel bir sistem yavaşlamasına işaret ediyor. Soğutma sistemini (fanlar, termal macun, toz durumu) kontrol etmeni öneririm. BIOS güncellemesi ve chipset/GPU sürücülerinin en güncel haliyle yüklü olduğundan emin ol. Gerekirse undervolt deneyebilirsin, bazı sistemlerde bayağı fark ediyor.

Hocam sıcaklık normalken de oluyor. Ayrıca bu kendini kısıtlama gibi değil bir süre sonra düzeliyor ardından tekrarlanıyor. Bu kasma normal bir FPS düşüşü gibi de değil. Keşke elimde video olsa gösterebilirdim