haribo

Üyecik
Benim bir bilgisayarım var. Aldığımdan beri kapanıyor. Kapanma şu şekilde: Grafik kalitesi fark etmeksizin bir oyuna girdiğimde (örneğin: Valorant, RDR2, GTA 5, The Headliners, Soulframe, CS2) monitörümde görüntü gidiyor ve yalnızca HDMI uyarısı olup ekran kararıyor, oyundan düşüyorum. Ancak Discord'da konuşurken arkadaşlarım benim sesimi alabiliyor, ben de onlarınkini alabiliyorum. Çok beklediğimde o ses de garip bir ses eşliğinde gidiyor ve sesten de düşüyorum.

Bu bahsettiğim oyunları 6 saat oynadıktan sonra kapandığı da oluyor, 15 dakika sonra kapandığı da. Yani kafasına göre kapanıyor gibi. Kapanırken sıcaklık da normal, değerleri de normal; onu da kontrol ettik.

Açmak için kasanın kapatma düğmesine uzun basıp kapatıp açabiliyorum yalnızca. İlk başta fanlar da dahil her parçasını değiştirdim ve başka bir kasaya, yalnızca ekran kartını değiştirmeden taktım. Aynı sorun devam etti ve ekran kartını da değiştirdim.

Üç adet monitör ve çeşitli monitör kabloları da denedim. Mouse ve klavyeyi çıkararak yalnızca Xbox koluyla oynayarak da denedim. Sorunun prizde olduğunu düşünerek üç farklı odada, üç farklı uzatma ile denemeler yaptım. Uzatmaların uzunlukları da birbirinden farklıydı (prizler ve uzatmalar toprak korumalı). Parçalar arkadaşta düzgün çalışıyordu, ancak bende düzgün çalışmıyor.

Evin elektriğinde problem olduğuna dair bir düşüncem var, ancak öyle olsaydı buzdolabı gibi büyük ev eşyalarında da problem çıkmaz mıydı diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilgisayar dediğimiz şey kasadır. Kasanız da kapanmadığına göre konu başlığınız hatalı.

Bu sorun genelde ekran kartı kaynaklıdır. Ekran kartı değişmenize rağmen sorun devam ediyorsa PSU kaynaklı olma ihtimali var ama ne eski ne de yeni ekran kartınızı ne de güç kaynağınızı yazdığınız için net bir şey demek zor.

Bana sanki güç yetmiyormuş gibi geldi. Ayrıca ev aletlerine gelecek olursak onlar genellikle sabit elektrik çektiği için elektrik dalgalanması yaşamaz ama bilgisayar anlık olarak farklı watta elektrik çekebilir.

Bana sanki güç yetmiyormuş gibi geldi. Ayrıca ev aletlerine gelecek olursak onlar genellikle sabit elektrik çektiği için elektrik dalgalanması yaşamaz ama bilgisayar anlık olarak farklı watta elektrik çekebilir.

Teşekkürler saygılı bir dille bilgilendirme yaptığınız ve imlalarımdan ziyade problemime odaklandığınız için. Bunun için elektrikle ilgili problemlere bakarak, sorun varsa çözüm üreteceğim. İyi günler dilerim.

Bilgisayar dediğimiz şey kasadır. Kasanız da kapanmadığına göre konu başlığınız hatalı.

Bu sorun genelde ekran kartı kaynaklıdır. Ekran kartı değişmenize rağmen sorun devam ediyorsa PSU kaynaklı olma ihtimali var ama ne eski ne de yeni ekran kartınızı ne de güç kaynağınızı yazdığınız için net bir şey demek zor.

Merhaba. Bilgisayar dediğimiz şey kasadır terimi evet yaygın bir kullanım. Ancak doğru kullanımda "bilgisayar" sadece kasa değildir. Birlikte çalışan tüm unsurların adına denir. Ve benim kullandığım birlikte çalışan unsurlarımın minimum iki tanesinde sıkıntı çıkıyor. Bu yüzden başlığımın doğruluğu hakkında yorum yapmanızı anlayamadım. Sorunumu da alıp gidiyorum. Şişirilmiş bu deneyim için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayar dediğimiz şey kasadır terimi evet yaygın bir kullanım. Ancak doğru kullanımda "bilgisayar" sadece kasa değildir. Birlikte çalışan tüm unsurların adına denir. Ve benim kullandığım birlikte çalışan unsurlarımın minimum iki tanesinde sıkıntı çıkıyor. Bu yüzden başlığımın doğruluğu hakkında yorum yapmanızı anlayamadım. Sorunumu da alıp gidiyorum. Şişirilmiş bu deneyim için teşekkürler.

Amacımız sorunu çözmekti lakin sistem bileşenlerinizi bile yazmadığınızdan sorunu ne kadar çözmeye hevesli olduğunuz sorgulanabilir.

En ufak bir eleştiriyi bile kaldıramıyorsanız burası zaten sizin için uygun olmayabilir. Hoşça kalın.