Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

galadried95

Çalışkan
Merhaba,
Yeni sistem aldım anakart modelim Gigabyte B650M S2H Rev. 1,2
İşletim sistemim Windows 11 Pro

Bilgisayarı kapat dediğim zaman ekran kapanıyor ama kasa fanları, ışıkları çalışıyor sürekli. Bazen de ekranda kapanmıyor reset atıyor bilgisayar. Ben bilgisayarı kapat diyorum ama bilgisayar yeniden başlıyor. Ne yaptıysam bilgisayarı tamamen kapatamıyorum. Fiziksel açma kapama tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum.
Not: Güç seçenekleri kısmındaki hızlı başlatma ayarını denedim olmuyor.

Çözüm
Şu an mobildeyim pc olmadığım için bakamıyorum ama bios sürümüm F30du.

Bios F30

Windows yazılımıyla alakalı olma ihtimaline karşı, bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Windows sürümünü tekrar kuruyor.

2025-01-11.webp
Bu sorunun BIOS sürümünden daha çok Windows ile alakalı olması muhtemel. En son yapılan özellik güncelleştirmesini silip tekrar denemenizi tavsiye ediyorum. Windows 11 üzerinde bunu 5-6 ay önce bir kez yaşadım ve çözümü bu şekilde buldum. Bu olmazsa BIOS' tan olabilir. b650M DS3H kullanıyorum ve BIOS sürümüm F22b. Sıkıntısız çalıştığı için güncellemedim F32 tam sürümü çıksın o zaman güncelleyeceğim.

Hocam aç kapa yaparken anakarttan ses geliyor mu ya fa hata kodu gözüküyor mu anakartta.
Hayır ses yok, hata kodu da yok.
Windows yazılımıyla alakalı olma ihtimaline karşı, bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Windows sürümünü tekrar kuruyor.

Eki Görüntüle 114146
Denedikten sonra döneceğim size.

Eki Görüntüle 114146
Dediğinizi yaptım bilgisayar kapanıyor artık teşekkür ederim :) Umarım tek seferlik kapanmamıştır kökten çözüm olmuştur bu.

Sorun hala devam ediyor. :mad: Çözümler uzun vadeli işe yaramadı malesef.

Son düzenleme: