surland

Üyecik
Merhaba,

Kendim yapamadığım için kasamı bilgisayarcıya temizletmek ve macunlarını yeniletmek için götürmek istiyorum. Bunun için en fazla ne kadar bütçe ayrılmalı? Piyasasını bilmediğim için sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,

Kendim yapamadığım için kasamı bilgisayarcıya temizletmek ve macunlarını yeniletmek için götürmek istiyorum. Bunun için en fazla ne kadar bütçe ayrılmalı? Piyasasını bilmediğim için sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yapması oldukça basit baştan söyleyeyim, işlemciyi temizlediğin senaryoyu baz alarak anlatayım.
Önce fanın vidalarını söküyorsun, vidalarını söktükten sonra alkol bazlı bir mendil vs. ile eski macunun kalıntılarını hem işlemciden hem de fandan temizliyorsun. Ardından macunun üzerine bezelye tanesi kadar macun koyup spatula yardımıyla macunu yayıyorsun. Yaydıktan sonra fanı tekrardan montajlıyorsun.
Fanın tozları için de genellikle kompresör iş görür.

Yapması oldukça basit baştan söyleyeyim, işlemciyi temizlediğin senaryoyu baz alarak anlatayım.
Önce fanın vidalarını söküyorsun, vidalarını söktükten sonra alkol bazlı bir mendil vs. ile eski macunun kalıntılarını hem işlemciden hem de fandan temizliyorsun. Ardından macunun üzerine bezelye tanesi kadar macun koyup spatula yardımıyla macunu yayıyorsun. Yaydıktan sonra fanı tekrardan montajlıyorsun.
Fanın tozları için de genellikle kompresör iş görür.
İşlemci ve ekran kartının macunu da yenilenecek. Ek olarak kompresörüm yok. Az masraftan kaçmak için ekran kartımı bozmayı istemiyorum. Şu anlık bu işi bir bilgisayarcıya yaptırmaya taraftarıyım.

Merhaba,

Öncelikle ne kadar bilgisiniz ona göre öneri yapacağım ekran kartını açıp temizleyebilir misin?

Merhaba,

İstanbul'da iseniz, Instagram'dan pcbakimtemizlik yazarsanız Habib bey size yardımcı olur. Kendisi yaklaşık 1.5 yıldır evimdeki 2 kasayı temizlemekte ve titiz çalışmakta. Merak ettiğiniz soruları da sorabilirsiniz hiç çekinmeden, bilgisini paylaşmayı seven bir insan.

PC'yi götürmenize gerek yok evinize kadar geliyor.