fabbu

Başarılı
Merhaba, bilgisayarımı aldığımdan beri (2 yılı geçti) bir kere içini açıp temizlemedim. Artık temizleme ve macun yenileme zamanının geldiğini düşünüyorum ancak aklımda birkaç soru var.
  • Öncelikle hangi termal macunu önerirsiniz? Sadece işlemcinin macununu yenilesem yeterli olur mu?
  • Ekran kartınınkini de yenilemem gerekirse dikkat etmem gerekenler neler? Daha önce hiç söküp açma vs. yapmadım o yüzden bilgim sıfır.
  • İşlemcide bulunan macunu nasıl temizlemeliyim? Kuru bez yeterli olur mu?
  • Kasada biriken tozları saç kurutma makinesinin soğuk moduyla temizleyebilir miyim? Bir sıkıntı çıkar mı?
  • Fanları tamamen söküp su altında temizleyip kurutmayı düşünüyorum, bir sorun olur mu?
Kasa: Thermaltake S200 TG
CPU: AMD Ryzen 5 5600
GPU: Gainward RTX 4060 Ti Ghost 8GB
Soğutucu: SE-214-XT

Sorduklarıma ek olarak buna da dikkat et dediğiniz bir nokta varsa belirtirseniz sevinirim, dediğim gibi daha önce böyle bir işe girişmedim.

Merhaba, bilgisayarımı aldığımdan beri (2 yılı geçti) bir kere içini açıp temizlemedim. Artık temizleme ve macun yenileme zamanının geldiğini düşünüyorum ancak aklımda birkaç soru var.
  • Öncelikle hangi termal macunu önerirsiniz? Sadece işlemcinin macununu yenilesem yeterli olur mu?
  • Ekran kartınınkini de yenilemem gerekirse dikkat etmem gerekenler neler? Daha önce hiç söküp açma vs. yapmadım o yüzden bilgim sıfır.
  • Kasada biriken tozları saç kurutma makinesinin soğuk moduyla temizleyebilir miyim? Bir sıkıntı çıkar mı?
  • Fanları tamamen söküp su altında temizleyip kurutmayı düşünüyorum, bir sorun olur mu?
GPU: Gainward RTX 4060 Ti Ghost 8 GB

Sorduklarıma ek olarak buna da dikkat et dediğiniz bir nokta varsa belirtirseniz sevinirim, dediğim gibi daha önce böyle bir işe girişmedim.

Sıcaklılar nasıl? 80 üstü değilse macun değişimi pek gerekli değil. Özellikle ekran kartının içini olabildiğince açmamaya çalışın zaten. Hem garanti durumu için hem de 2. el satışta sorun yaşamamak için.

Fanları suyun içinde yıkamayın. Eğer içine su kaçarsa ve düzgün kurutamazsanız paslanma veya kireçlenmeyle karşılaşırsınız. Komple yıkayacaksanızda fan'ı göbeğinden ayırıp iki parça halinde yıkayıp düzgün kurutmanız lazım. Ondan sonrada ortasına küçük bir makine yağı damlası bırakmanız lazım. Şahsen ben diş fırçası ve ıslak mendil ile temizliyorum. Çok güzel oluyor.

Macun olarak Noctua NT-H1 önerebilirim. Performansından memnundum oldukça.

Son düzenleme:
Sıcaklılar nasıl? 80 üstü değilse macun değişimi pek gerekli değil. Özellikle ekran kartını olabildiğince açmamaya çalışın zaten. Bunun dışında fanları suyun içinde yıkamayın. Eğer içine su kaçarsa ve düzgün kurutamazsanız paslanma veya kireçlenmeyle karşılaşırsınız. Komple yıkayacaksanızda fanı göbeğinden ayırıp iki parça halinde yıkayıp düzgün kurutmanız lazım. Ondan sonrada ortasına küçük bir makine yağı damlası bırakmanız lazım. Şahsen ben diş fırçası ve ıslak mendil ile temizliyorum. Çok güzel oluyor.
Katılıyom abem.

GPU: Gainward RTX 4060 Ti Ghost 8GB

Termal macunda öneri yapabilirim bende şuan thermalright tf4 kullanıyom ama bütçenize göre değişir eğer yüksek bütçelere çıkarsanız thermal grizzly kryonaut mu neydi onu alabilirsiniz.

Sıcaklılar nasıl? 80 üstü değilse macun değişimi pek gerekli değil. Özellikle ekran kartının içini olabildiğince açmamaya çalışın zaten. Hem garanti durumu için hem de 2. el satışta sorun yaşamamak için.

Fanları suyun içinde yıkamayın. Eğer içine su kaçarsa ve düzgün kurutamazsanız paslanma veya kireçlenmeyle karşılaşırsınız. Komple yıkayacaksanızda fanı göbeğinden ayırıp iki parça halinde yıkayıp düzgün kurutmanız lazım. Ondan sonrada ortasına küçük bir makine yağı damlası bırakmanız lazım. Şahsen ben diş fırçası ve ıslak mendil ile temizliyorum. Çok güzel oluyor.
Bu konuda daha iyi görebilirsiniz sıcaklıkları, işlemci 101 derece olmuştu. O zaman ekran kartını açmıyorum, fanlara da su değdirmiyorum. Fırça ve ıslak/kuru bez ile hallediyorum.

Termal macunda öneri yapabilirim bende şuan thermalright tf4 kullanıyom ama bütçenize göre değişir eğer yüksek bütçelere çıkarsanız thermal grizzly kryonaut mu neydi onu alabilirsiniz.
Evet Kryonaut'un önerildiğini görmüştüm bazı konularda, bu daha yeni ya da şunu al daha iyi olur tarzı bir ürün vardır diye sorayım dedim teşekkür ederim.

Saç kurutma konusunda bir bilginiz var mı acaba? Ya da alternatif ne önerebilirsiniz?

Thermal grızlly kronout öneririm. Şu an bende onu kullanıyorum R5 7600 var oyunlarda yükte 55 56 derece boşta ise 41-45 derece arası
Ama sürmesi bir tık eziyet Artics MX6 da bakabilirsiniz. Teknobiyotik satıyor onu da orijinal satıcı o şu anda ya da kraount Extreme var 2 gram olan modeli ona da bakabilirsiniz. Ayrıca https://www.amazon.com.tr/Noctua-NT...k_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2TCH8LWJHX471&dib=eyJ2Ijo bunada bakabilirsiniz yurtdışından gelicek ondan gelme tarihi geç bilginiz olsun 550 lira gibi bir fiyat çıkıyor her şey dahil

Thermal grızlly kronout öneririm. Şu an bende onu kullanıyorum R5 7600 var oyunlarda yükte 55 56 derece boşta ise 41-45 derece arası
Ama sürmesi bir tık eziyet Artics MX6 da bakabilirsiniz. Teknobiyotik satıyor onu da orijinal satıcı o şu anda ya da kraount Extreme var 2 gram olan modeli ona da bakabilirsiniz. Ayrıca https://www.amazon.com.tr/Noctua-NT-H1-3-5g-SW-Mendilleri/dp/B0B1DMJQZ1/ref=sr_1_12?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2TCH8LWJHX471&dib=eyJ2Ijo bunada bakabilirsiniz yurtdışından gelicek ondan gelme tarihi geç bilginiz olsun 550 lira gibi bir fiyat çıkıyor her şey dahil
ÖZETLE beklerim derseniz noctuha hemen lazım derseniz thermal grızlly yada artic mx6 bakabilirsiniz.Teknobiyotik resmi satıcısı ordan almaya özen gösterin orjinallik açısından aciliyeti yoksa nocthua alın bence

Bu konuda daha iyi görebilirsiniz sıcaklıkları, işlemci 101 derece olmuştu. O zaman ekran kartını açmıyorum, fanlara da su değdirmiyorum. Fırça ve ıslak/kuru bez ile hallediyorum.

Evet Kryonaut'un önerildiğini görmüştüm bazı konularda, bu daha yeni ya da şunu al daha iyi olur tarzı bir ürün vardır diye sorayım dedim teşekkür ederim.

Saç kurutma konusunda bir bilginiz var mı acaba? Ya da alternatif ne önerebilirsiniz?
Abow sana sağlam bi temizlik ve termal macun gerek bea.

İşlemcin 5600X sanırım sana termal macun değil, iyi bir hava soğutma lazım bence eğer o sıcaklıkları stok soğutucu ile aldıysan, almadıysan macun.

Teşekkürler, mümkünse antistatik fırça önerisi de yapar mısınız? Termal macunda da almışken iyisini alayım diyorum, çok mu boşa para vermiş olurum Kryonaut alsam?

İşlemcin 5600X sanırım sana termal macun değil, iyi bir hava soğutma lazım bence eğer o sıcaklıkları stok soğutucu ile aldıysan, almadıysan macun.
Konuda belirttim aslında. İşlemci 5600, soğutucu SE-214-XT.

Teşekkürler, mümkünse antistatik fırça önerisi de yapar mısınız? Termal macunda da almışken iyisini alayım diyorum, çok mu boşa para vermiş olurum Kryonaut alsam?

Konuda belirttim aslında. İşlemci 5600, soğutucu SE-214-XT.
Kusura bakma ben atlamışım. Thermal Grizzly Kryonaut macundan memnun kaldım. Benim 3 yıl oldu hala sıcaklıklar ideal noktada tavsiye ederim.

Islak mendille temizliyorum fanları biraz bekleyip takıyorum sorunsuz.

Bir daha macun alacak olsam yine aynı markayı alırım ya da Noctua deneyesim de var.