erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Elimdeki şırınga bitmiş ve fark etmedim. Sıvı soğutucum bugün geldi ve stoğu da artık söktüğümden bari bunu takayım diyerek stok ve işlemci üstündeki termal macunu scraper ile toplayıp tekrar tam ortaya koyup soğutucuyu oturttum çünkü en azından birkaç gün idare edecek kadar kullanmam gerekiyordu. Sonra Prime95 ile bu yaptığım güvenli mi diye kontrol ettim bir de ne göreyim yükte maksimum 50 derece, ortalama ise 47 derece görüyorum.
Sistemdeki eski macun yaklaşık 7-8 aylık bir macun ve performansı bunca şey sonunda nasıl hala bu kadar iyi olabiliyor? Soğutucu modeli Thermalright Frozen Notte 240mm bu arada pump DC kontrolüm sorunlu olduğundan %100, fanlar ise %70'te çalışıyor fakat ses duyulmayacak seviyede.

Ben değiştireyim mi diye sormadım ben bu durum neden yapılmaması gereken bir hareket deniliyor diye bilmek için sordum başlık değiştirilmiş.

1758822745584.webp

Son düzenleme:
Elimdeki şırınga bitmiş ve fark etmedim. Sıvı soğutucum bugün geldi ve stoğu da artık söktüğümden bari bunu takayım diyerek stok ve işlemci üstündeki termal macunu scraper ile toplayıp tekrar tam ortaya koyup soğutucuyu oturttum çünkü en azından birkaç gün idare edecek kadar kullanmam gerekiyordu. Sonra Prime95 ile bu yaptığım güvenli mi diye kontrol ettim bir de ne göreyim yükte maksimum 50 derece, ortalama ise 47 derece görüyorum.
Sistemdeki eski macun yaklaşık 7-8 aylık bir macun ve performansı bunca şey sonunda nasıl hala bu kadar iyi olabiliyor? Soğutucu modeli Thermalright Frozen Notte 240mm bu arada pump DC kontrolüm sorunlu olduğundan %100, fanlar ise %70'te çalışıyor fakat ses duyulmayacak seviyede.

Eki Görüntüle 187714
Prime95 Small FFTs değil mi?
Ve bu testte 50ºC ise süper.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 187714
Benim işlemci Prime 95'te sıfır macunla 85 dereceyi görüyor bana göre gerek yok.

Son düzenleme:
Islemci hizi 2500 MHz mi bana mi oyle geliyor? Sicakligin dusuk olmasinin nedeni o. Turbo calismiyor sanki. 🤔🙄

Sistemi kapatıp dönüş yapacağım hocam China anakartla kafayı yiyorum zaten şu BIOS'ta :D bu ay değişecek o da.

@3613 anakartın dediğine göre Turbo açık ben onun yalancısıyım.

IMG_20250925_211626.webp