mystro

Çalışkan
İyi akşamlar,

Masaüstü bilgisayarım, bu foruma konuyu açtığım gün itibarıyla masaüstüne geldiğimde kendi kendine tak diye kapanıyor. Benzer konularda konu açan arkadaşlara PSU değiştirmesini önermişsiniz. Ben bu PSU yaklaşık 7 senedir kullanıyorum. Windows 11 güncel sürüm kullanıyorum. Herhangi bir test falan yapmadım. SSD'me zarar vermek de istemiyorum açıkçası. Kullandığım PSU'yu ekte paylaşıyorum. ASUS TUF Gaming X870 Plus Wi-Fi anakart ve 1080 Ti ekran kartı kullanıyorum. Tekrar kapanma olasılığı yüksek ama bir test yapılmasını önerirseniz hangi yazılımla başlayayım. Flash belleğe atıp kurmaya çalışırım.

WhatsApp Görsel 2025-10-31 saat 23.22.03_c9806b7d.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar,

Masaüstü bilgisayarım, bu foruma konuyu açtığım gün itibarıyla masaüstüne geldiğimde kendi kendine tak diye kapanıyor. Benzer konularda konu açan arkadaşlara PSU değiştirmesini önermişsiniz. Ben bu PSU yaklaşık 7 senedir kullanıyorum. Windows 11 güncel sürüm kullanıyorum. Herhangi bir test falan yapmadım. SSD'me zarar vermek de istemiyorum açıkçası. Kullandığım PSU'yu ekte paylaşıyorum. ASUS TUF Gaming X870 Plus Wi-Fi anakart ve 1080 Ti ekran kartı kullanıyorum. Tekrar kapanma olasılığı yüksek ama bir test yapılmasını önerirseniz hangi yazılımla başlayayım. Flash belleğe atıp kurmaya çalışırım.

Eki Görüntüle 197699
X-Power serisi zaten hiç iyi bir seri değil. OCCT power testi yaparak başlayın. Test sırasındaki voltaj kanallarının fotoğraflarını yollayın.

X-Power serisi zaten hiç iyi bir seri değil. OCCT Power testi yaparak başlayın. Test sırasındaki voltaj kanallarının fotoğraflarını yollayın.

Arkadaş masaüstüne gelince kapanıyor demiş sen test yap onu bunu gönder demişsin dikkatli okumamışsın sanırım.

Başka bir güç kaynağı varsa onunla deneyin yoksa internet cafede bir PSU ile deneyin sorunu çözebilirsiniz.

Arkadaş masaüstüne gelince kapanıyor demiş sen test yap onu bunu gönder demişsin dikkatli okumamışsın sanırım.

Başka bir güç kaynağı varsa onunla deneyin yoksa internet cafede bir PSU ile deneyin sorunu çözebilirsiniz.
Bu tarz bir durumda PSU kaynaklı olabilir. İlk olarak olasılıkları azaltmak gerekli.

1761945315090.webp

Bu kısımda da yazıyor zaten. Eğer kapanırsa farklı şeyler denenir.

Son düzenleme:
X-Power serisi zaten hiç iyi bir seri değil. OCCT power testi yaparak başlayın. Test sırasındaki voltaj kanallarının fotoğraflarını yollayın.
Merhaba. Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim. Bu testi flash belleğime taşıyıp testi "power" seçip başlattım. Testi başlattığımda 10. saniyede bilgisayar kapandı. Tek görebildiğim cpu sıcaklığının 75 dereceyi görmesi oldu. Uygulamadan başka bir şey de açık değildi.

Merhaba. Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim. Bu testi flash belleğime taşıyıp testi "power" seçip başlattım. Testi başlattığımda 10. saniyede bilgisayar kapandı. Tek görebildiğim cpu sıcaklığının 75 dereceyi görmesi oldu. Uygulamadan başka bir şey de açık değildi.
Yüksek ihtimalle PSU kaynaklı gibi duruyor. OCCT power testinde CPU'ya ve GPU'ya yük bindiriyor. Voltaj çok fazla düşüyorsa sistem kararsızlaşır ve "tak" diye kapanır. Mümkünse farklı bir PSU ile deneyin sistemi. Zaten elinizdeki PSU iyi değil.

Yüksek ihtimalle PSU kaynaklı gibi duruyor. OCCT power testinde CPU'ya ve GPU'ya yük bindiriyor. Voltaj çok fazla düşüyorsa sistem kararsızlaşır ve "tak" diye kapanır. Mümkünse farklı bir PSU ile deneyin sistemi. Zaten elinizdeki PSU iyi değil.
Anladım. Bu konuyu açmadan evvel kardeşim de böyle bir tavsiyede bulunmuştu. Ben öncelikle psu ya giden kabloyu değiştirip denemiştim. Ancak sorun kabloda değil psu da gibi görünüyor. O yüzden bir psu siparişi verdim. Geldiğinde problemimin çözülüp çözülmediğini paylaşırım sizinle.

İleriye yönelik bir psu tercih ettim ve aşağıda linkini bıraktığım psu'yu sipariş ettim. Bu ürün hakkında düşüncenizi merak ediyorum. İleride ekran kartımı 5000 serisi bir ekran kartı ile değiştirmeyi planlıyorum.
Asus Rog Strix 1200W 80+ Gold Aura Edition Pcie Gen 5.0 Tam Modüler Güç Kaynağı

Anladım. Bu konuyu açmadan evvel kardeşim de böyle bir tavsiyede bulunmuştu. Ben öncelikle PSU'ya giden kabloyu değiştirip denemiştim. Ancak sorun kabloda değil PSU da gibi görünüyor. O yüzden bir PSU siparişi verdim. Geldiğinde problemimin çözülüp çözülmediğini paylaşırım sizinle.

İleriye yönelik bir PSU tercih ettim ve aşağıda linkini bıraktığım PSU'yu sipariş ettim. Bu ürün hakkında düşüncenizi merak ediyorum. İleride ekran kartımı 5000 serisi bir ekran kartı ile değiştirmeyi planlıyorum.
Asus Rog Strix 1200W 80+ Gold Aura Edition Pcie Gen 5.0 Tam Modüler Güç Kaynağı

Oldukça sessiz bir model. NZXT C1200 tercih edilebilirdi lakin bu modelde üzmez. Performansıda güzel.