Merhaba,
Hacker deyince aklıma gelen Kevin Mitnick geliyor. Herkes kendi kendine öğrenmiş diyor ancak 2 tane üniversite bitirmiş. Eğitim(Ünviersite) almış ve kendini geliştirmiş.
Okuduğu üniversiteler:
Bir kişi daha anlatmak gerekirse; Albert Gonzalez var.
Bu kişi de üniversite eğitimi almış birisi. Yani hackerlar bile eğitim alıyor.
Şu son soruyu sorup konuyu kapatmak istiyorum.
Hacker deyince aklıma gelen Kevin Mitnick geliyor. Herkes kendi kendine öğrenmiş diyor ancak 2 tane üniversite bitirmiş. Eğitim(Ünviersite) almış ve kendini geliştirmiş.
Okuduğu üniversiteler:
- Güney California Üniversitesi
- Pierce College
Bir kişi daha anlatmak gerekirse; Albert Gonzalez var.
New York Daily News'dan Gonzalez Miami'deki lisesinde başladı. Nihayetinde yasa dışı ticaret sitesi Shadowcrew.com'un aktif bir üyesi haline geldi ve en iyi korsan ve moderatörlerinden biri oldu. Gonzalez, 22 yaşında milyonlarca kart hesabından veri çalmayla alakalı bir banka kartı dolandırıcılığı nedeniyle New York'ta tutuklandı. Zamanını hapiste geçirmek yerine Gizli Servis için muhbirlik yaptı ve onlarca Shadowcrew üyesinin mahkemeye verilmesine yardımcı oldu.
Ücretli bir muhbir olduğu dönemde Gonzalez, bir grup suç ortağıyla birlikte yasa dışı faaliyetlerine devam etti ve OfficeMax, Dave and Buster's ve Boston Market gibi şirketlerden 180 milyondan fazla ödeme kartı hesabını çaldı. The New York Times Magazine, Gonzalez'in 2005 yılında Amerikan perakendeci TJX'e yaptığı saldırının, kredi bilgilerine ilişkin ilk seri veri ihlali olduğunu bildirdi. SQL ile virüs bulaştırma yöntemini kullanan bu ünlü korsan ve ekibi, birkaç kurumsal ağda arka kapılar oluşturdu ve tek başına TJX'ten tahminen 256 milyon dolar çaldı. 2015 yılında hükmün belirlendiği sırada federal savcı, Gonzalez'in insanları "benzeri olmayan" biçimde mağdur ettiğini söyledi.
Ücretli bir muhbir olduğu dönemde Gonzalez, bir grup suç ortağıyla birlikte yasa dışı faaliyetlerine devam etti ve OfficeMax, Dave and Buster's ve Boston Market gibi şirketlerden 180 milyondan fazla ödeme kartı hesabını çaldı. The New York Times Magazine, Gonzalez'in 2005 yılında Amerikan perakendeci TJX'e yaptığı saldırının, kredi bilgilerine ilişkin ilk seri veri ihlali olduğunu bildirdi. SQL ile virüs bulaştırma yöntemini kullanan bu ünlü korsan ve ekibi, birkaç kurumsal ağda arka kapılar oluşturdu ve tek başına TJX'ten tahminen 256 milyon dolar çaldı. 2015 yılında hükmün belirlendiği sırada federal savcı, Gonzalez'in insanları "benzeri olmayan" biçimde mağdur ettiğini söyledi.
- Rice Üniversitesi
- Harvard(Hukuk Mezunu)
Şu son soruyu sorup konuyu kapatmak istiyorum.
- Kendini geliştiren kişiler hep başkasının tezlerini falan okuyor. Hatta alaylı yazılımcı dediğimiz kişiler bile Scholar'dan yararlanıyor. Peki asıl bu işi bilen kişiler bilgisayar akademisyenleri değil mi? Onlar teknoloji geliştirirken başkasının bunu kırıp(crack) kendi adına kullanması nasıl bir şey?
Son düzenleyen: Moderatör: