Merhaba,

Hacker deyince aklıma gelen Kevin Mitnick geliyor. Herkes kendi kendine öğrenmiş diyor ancak 2 tane üniversite bitirmiş. Eğitim(Ünviersite) almış ve kendini geliştirmiş.
Okuduğu üniversiteler:
  • Güney California Üniversitesi
  • Pierce College
Kendisi eğitim alarak gelişmiş. Onlar kendilerini nasıl eğitiyor anlamış değilim ama eğitim almış birisi.

Bir kişi daha anlatmak gerekirse; Albert Gonzalez var.
New York Daily News'dan Gonzalez Miami'deki lisesinde başladı. Nihayetinde yasa dışı ticaret sitesi Shadowcrew.com'un aktif bir üyesi haline geldi ve en iyi korsan ve moderatörlerinden biri oldu. Gonzalez, 22 yaşında milyonlarca kart hesabından veri çalmayla alakalı bir banka kartı dolandırıcılığı nedeniyle New York'ta tutuklandı. Zamanını hapiste geçirmek yerine Gizli Servis için muhbirlik yaptı ve onlarca Shadowcrew üyesinin mahkemeye verilmesine yardımcı oldu.

Ücretli bir muhbir olduğu dönemde Gonzalez, bir grup suç ortağıyla birlikte yasa dışı faaliyetlerine devam etti ve OfficeMax, Dave and Buster's ve Boston Market gibi şirketlerden 180 milyondan fazla ödeme kartı hesabını çaldı. The New York Times Magazine, Gonzalez'in 2005 yılında Amerikan perakendeci TJX'e yaptığı saldırının, kredi bilgilerine ilişkin ilk seri veri ihlali olduğunu bildirdi. SQL ile virüs bulaştırma yöntemini kullanan bu ünlü korsan ve ekibi, birkaç kurumsal ağda arka kapılar oluşturdu ve tek başına TJX'ten tahminen 256 milyon dolar çaldı. 2015 yılında hükmün belirlendiği sırada federal savcı, Gonzalez'in insanları "benzeri olmayan" biçimde mağdur ettiğini söyledi.
Bu kişi de üniversite eğitimi almış birisi. Yani hackerlar bile eğitim alıyor.
  • Rice Üniversitesi
  • Harvard(Hukuk Mezunu)
Bu iki kişiyi anlatmak istedim. Bunlar en azılı bilgisayar korsanlarından sadece ikisi. Acaba eğitim almadan bunca bilgiye ulaşan var mıdır? Tamam, kendini çok geliştiriyor ama en iyiler, yine de paçayı kurtulamamışlar.

Şu son soruyu sorup konuyu kapatmak istiyorum.
  1. Kendini geliştiren kişiler hep başkasının tezlerini falan okuyor. Hatta alaylı yazılımcı dediğimiz kişiler bile Scholar'dan yararlanıyor. Peki asıl bu işi bilen kişiler bilgisayar akademisyenleri değil mi? Onlar teknoloji geliştirirken başkasının bunu kırıp(crack) kendi adına kullanması nasıl bir şey?
İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Hacker deyince aklıma gelen Kevin Mitnick geliyor. Herkes kendi kendine öğrenmiş diyor ancak 2 tane üniversite bitirmiş. Eğitim(Ünviersite) almış ve kendini geliştirmiş.
Okuduğu üniversiteler:
  • Güney California Üniversitesi
  • Pierce College
Kendisi eğitim alarak gelişmiş. Onlar kendilerini nasıl eğitiyor anlamış değilim ama eğitim almış birisi.

Bir kişi daha anlatmak gerekirse; Albert Gonzalez var.
New York Daily News'dan Gonzalez Miami'deki lisesinde başladı. Nihayetinde yasa dışı ticaret sitesi Shadowcrew.com'un aktif bir üyesi haline geldi ve en iyi korsan ve moderatörlerinden biri oldu. Gonzalez, 22 yaşında milyonlarca kart hesabından veri çalmayla alakalı bir banka kartı dolandırıcılığı nedeniyle New York'ta tutuklandı. Zamanını hapiste geçirmek yerine Gizli Servis için muhbirlik yaptı ve onlarca Shadowcrew üyesinin mahkemeye verilmesine yardımcı oldu.

Ücretli bir muhbir olduğu dönemde Gonzalez, bir grup suç ortağıyla birlikte yasa dışı faaliyetlerine devam etti ve OfficeMax, Dave and Buster's ve Boston Market gibi şirketlerden 180 milyondan fazla ödeme kartı hesabını çaldı. The New York Times Magazine, Gonzalez'in 2005 yılında Amerikan perakendeci TJX'e yaptığı saldırının, kredi bilgilerine ilişkin ilk seri veri ihlali olduğunu bildirdi. SQL ile virüs bulaştırma yöntemini kullanan bu ünlü korsan ve ekibi, birkaç kurumsal ağda arka kapılar oluşturdu ve tek başına TJX'ten tahminen 256 milyon dolar çaldı. 2015 yılında hükmün belirlendiği sırada federal savcı, Gonzalez'in insanları "benzeri olmayan" biçimde mağdur ettiğini söyledi.
Bu kişi de üniversite eğitimi almış birisi. Yani hackerlar bile eğitim alıyor.
  • Rice Üniversitesi
  • Harvard(Hukuk Mezunu)
Bu iki kişiyi anlatmak istedim. Bunlar en azılı bilgisayar korsanlarından sadece ikisi. Acaba eğitim almadan bunca bilgiye ulaşan var mıdır? Tamam, kendini çok geliştiriyor ama en iyiler, yine de paçayı kurtulamamışlar.

Şu son soruyu sorup konuyu kapatmak istiyorum.
  1. Kendini geliştiren kişiler hep başkasının tezlerini falan okuyor. Hatta alaylı yazılımcı dediğimiz kişiler bile Scholar'dan yararlanıyor. Peki asıl bu işi bilen kişiler bilgisayar akademisyenleri değil mi? Onlar teknoloji geliştirirken başkasının bunu kırıp(crack) kendi adına kullanması nasıl bir şey?
İyi Sosyaller.
1. Eğitim ve Öz Öğrenme:
- Bilgisayar korsanları genellikle kendileri için özelleştirilmiş öğrenme yolları geliştirirler. Online kurslar, forumlar, açık kaynak projeleri ve hackathon'lar gibi platformlar üzerinden bilgiler edinirler.
- Ayrıca, bazıları bilgisayar bilimi veya ilgili alanlarda üniversite eğitimi alarak temel bilgilerini güçlendirir.

2. Geliştiricilerin Rolü:
- Bilgisayar akademisyenleri ve yazılım geliştiricileri, yeni teknolojiler ve yazılımlar geliştirdiklerinde, bu ürünlerin güvenliğini sağlamak için kapsamlı test süreçleri uygularlar.
- Ancak, her teknoloji zamanla yeni güvenlik açıkları ortaya çıkarabilir. Bilgisayar korsanları, bu açıkları bulup kötüye kullanarak etik dışı davranışlar sergileyebilirler.

3. Hackleme ve Kırma (Cracking):
- Hackleme, sadece kötü niyetli bir eylem değil; aynı zamanda güvenlik açıklarını keşfetmek ve düzeltmek amacıyla yapılan yapıcı bir eylem olabilir. Beyaz şapkalı hackerlar (etik hackerlar) bu tür çalışmalarda rol alırlar.
- Kötü niyetli hackerlar ise çoğunlukla yasa dışı kazanç sağlamak için bu bilgileri kullanır.

4. Sonuç:
- Eğitimli hackerlar bile, yeteneklerini kötüye kullanmaktan kaçınmalıdır. Bilgi ve beceriler, sorumlu bir şekilde kullanılmalıdır.
- Güvenlik konusunda eğitim almış bireyler, güvenliği artırmaya yönelik çalışmalar yapabilir, bu da topluma katkıda bulunur.

Bu durum, her iki tarafın (geliştiriciler ve hackerlar) teknoloji dünyasında oynadığı kritik rollerin bir dengesi olduğunu göstermektedir. İyi Sosyaller!