Bütçe
200.000 TL
Alacak kişi ben değilim, bir yakınım. Bütçe sınırı yok 200K'ya bile çıkar. Kendisi bilgisayar mühendisliğini okudu, çalışacak. Bu durumda batarya da önemli olur diye düşünüyorum bu yüzden M işlemcili MacBook önerecektim ancak her uygulama uyar mı veya macOS kullanabilir mi emin değilim.

En azından mesleği için uygun olur mu macOS? Yoksa Windows mu gerekiyor?

Aktif olarak hem Windows hem macOS cihaz kullanıyorum. İkisine de alışınca geçiş konusunda problem yaşanmıyor sürekli olarak iki platformda da çalışabiliyorsun. İkisinin de artısı ve eksisi var. macOS alırsa Recep bey'in dediği gibi yapılabilir. Macbook Air M1 ve Pro M2 cihazlara sahibim macOS kanadında ve güzel cihaz ikiside.

20L bütçesi varsa macOS alsın derim. İçine Windows da kurabilir zaten UTM ile. Linux da kurabilir.

Maalesef böyle imkanlarımız yok çünkü kendisi bu tür işlere çok uzak. Kendisinin yüksek lisansı bitti sayılır ancak bu tür işlere hala uzak, yapabileceğini sanmıyorum. Ancak bir konuşayım yine sağolun.

Olay Windows vs MacOS'tan çok daha farklı. Olay şarjı iyi giden çok daha iyi ekrana sahip olan MacBook vs aşırı ağır taşıması çok zor adam akıllı şarjı gitmeyen Macbook'tan çok daha kötü bir ekrana sahip olan 200K'lık Windows laptop :)

Bu şahıs bilgisayar mühendisi değil mi, bilmiyorsa da öğrenir kısa sürede. Liseli çocuklar neler neler yapıyor forumdaki.

Olmadı yardım edeceğim, sorun değil. Bakacağız bir yoluna artık.

Alacak kişi ben değilim, bir yakınım. Bütçe sınırı yok 200K'ya bile çıkar. Kendisi bilgisayar mühendisliğini okudu, çalışacak. Bu durumda batarya da önemli olur diye düşünüyorum bu yüzden M işlemcili MacBook önerecektim ancak her uygulama uyar mı veya macOS kullanabilir mi emin değilim.

En azından mesleği için uygun olur mu macOS? Yoksa Windows mu gerekiyor?
Windows, her anlamda bir bilgisayar mühendisi için geniş yelpaze sunar. Ama yazılım odaklı ilerlenecekse macOS biçilmiş kaftan.

Olay Windows vs MacOS'tan çok daha farklı. Olay şarjı iyi giden çok daha iyi ekrana sahip olan MacBook vs aşırı ağır taşıması çok zor adam akıllı şarjı gitmeyen Macbook'tan çok daha kötü bir ekrana sahip olan 200K'lık Windows laptop :)

Olmadı yardım edeceğim, sorun değil. Bakacağız bir yoluna artık.

O zaman cevabı sen de biliyorsun. M1 Pro 16 inç Macbook kullanıyorum yapamadığım iş yok. En az 32 GB RAMi olsun yeter tabii 200K'ya bayağı bir götürecek laptop alır. (Masaüstünde Windows kullanıyorum. Oyun oynamasaydım onda da iMac iş için beni keserdi.)