Bütçe
30.000 TL veya 2.600 PLN

inters0

Uzman
Merhaba, bu sene bilgisayar mühendisliğine başladım ve laptop ihtiyacım var. Güçlü/performansı iyi (ilerleyen sınıflarda hangi alandan gideceğimi bilmediğim için herhangi bir programı çok rahat çalıştırabilecek bir laptop gerekli, belki ileride oyun alanı bile seçebilirim), hafif, sessiz, şarjı uzun giden, uzun ömürlü ve dayanıklı olursa sevinirim.

Aslında hem iş hem de oyun bilgisayarının melez hali tarzı bir şey lazım. Fiziksel özellikler bakımından iş bilgisayarının niteliklerini taşıyacak; iç parçaları ise oyun bilgisayarı veya ona yakın bir performansta olabilecek bir laptop arıyorum. Hafif, sessiz, uzun şarj süresi gibi özellikler, derslerde sürekli taşımam gerektiği için önemlidir. Fakat güçlü olması da önemli çünkü ilerleyen süreçte hangi programları çalıştırmam gerekecek bilmiyorum (ayrıca belki arada sırada ortalama oyunları oynayabilirim).

Bütçem maksimum 30.000 TL'dir. Mümkünse üzerine çıkmak istemiyorum ama çok çıkılıp gerçekten fark yaratacak bir model var ise (örneğin "bu bütçeye bu, arttırabilirsen de bu" gibisinden) onu ayrıca belirtebilirsiniz. Bu bütçeye ne kadar iyi bir cihaz alınabilirse o kadar iyi.

Diğer bir ricam ise Polonya'dan laptop almayı planlıyorum. Globalde, özellikle Polonya'da bulunabilecek bir model tavsiye ederseniz sevinirim. Polonya para birimi cinsinden yaklaşık 2.600 PLN (30.000 TL) bütçem var. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunları oynarsınız? Ona göre MacBook ve ya Windows laptop daha iyi olabilir.

Hangi oyunları oynarsınız? Ona göre MacBook veya Windows laptop daha iyi olabilir.

GTA 5, Minecraft, bazı hikaye oyunları olabilir. Daha çok tercihim Windows'tan yana, MacBook'ta programları kurmak için biraz fazla uğraşmam ve ekstra hepsine para ödemem gerekecek sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki tane önermeniz mümkün mu? 30k yi geçmezse bu, geçerse bu gibisinden. Hatta stokta bulunmama açısından birkaç farkli önerip siralarsaniz super olur

Böyle bütçelerde 2.el öneririm genelde ama sizin kadar ayrıntıya inen biri için sormazsamda olur :D. İlk önce Victus 15/16, LOQ 15xxx9, Nitro V15 ve ASUS TUF F15/A15 modellerinden uzak durun.

Geçmezse bu diyebileceğim modeller ya şüpheli ya da direkt kronik.

Mishal bu. Eski bir model ama sorun yaşayan çok görmedim 15XXX8 modellerinde.

Bütçenize en yakın ve eli yüzü düzgün diyebileceğimiz model bu.

Böyle bütçelerde 2.el öneririm genelde ama sizin kadar ayrıntıya inen biri için sormazsamda olur :D. İlk önce Victus 15/16, LOQ 15xxx9, Nitro V15 ve ASUS TUF F15/A15 modellerinden uzak durun.

Geçmezse bu diyebileceğim modeller ya şüpheli ya da direkt kronik.

Mishal bu. Eski bir model ama sorun yaşayan çok görmedim 15XXX8 modellerinde.

Bütçenize en yakın ve eli yüzü düzgün diyebileceğimiz model bu.
Teşekkür ederim. Bütce farkina degecek bir cihazmi asus tuf? Ayrıca baştaki önerinizi dikkate alarak macbook almak istesem hangi modeli almam lazım

140W 4050 ve Core 5 210h gayet yeterli ve güçlü bir ikili değer. Ayrıca soğutması bu bütçedeki neredeyse tüm laptopları tokatlar.

Sıfır olarak M.2, ikinci el olarak da M4 bulabilirsiniz.

M.2 uzun vadede götürebilir mi? Ve tekrar soracağım ama MacBook'ta yapamadığım bir şey olur mu? Eski/orta oyunları veya programları açmak açısından mesela.