Detaylar
Kim cevapladı?Bilgisayar, Yazılım, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi bölümlerde yazılımla haşır neşir olacağından bi' bilgisayar şart. Laptop ya da masaüstü alma kararı sana kalmış bir şey, mobilize olmak istiyorum dersen laptop alınabilir. Ben şahsen üniversite için iPad + MacBook kullanıyorum. Ayrıca 2 sene önce topladığım bir masaüstü bilgisayarım da var, tercih senin. Tablet bir opsiyon, derste not tutmanı kolaylaştıracaktır. (Özellikle İngilizce bölüm okuyacaksan not tutman önemli olacak)Ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, üniversite için tablet laptop lazım olur mu? (maksat bahane olsun)
Kaliteli bir ultrabook çek 16 RAM'li, 512 ve üstü SSD'li, i5/Ryzen 5li (yeni olsun ama, ben olsam 13. nesil altı Intel ultrabook almam) (tabi önce Intel işlemcilerin mevzuları çözülsün de) ve 50Wh ve üstü bataryalı (en önemlisi bu, hepsi bir şekilde hallediliyor ama batarya kritik)Ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, üniversite için tablet laptop lazım olur mu? (maksat bahane olsun)
Gerisi kofti. İstersen bi yazı tableti çek PC'de kullanmalık, masrafa girme fazla fakat yerine defter de gayet iyi geçer.
Son düzenleyen: Moderatör:
@29 gayet iyi noktalara değinmiş. Ben de üstüne basmak için bir daha yazacağım.
Her şeyden önce, çok güçlü bir makineye ihtiyacın yok. Maalesef ki çok sık yapılan bir hata, mühendislik öğrencileri Gaming laptop alıyor. Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak o adaptörü dahil 4 kiloluk aleti her gün taşımak ne kadar işkence bunu aldıktan 1 hafta sonra anlıyorsun maalesef.
Pili çok iyi, kasa kalitesi çok iyi, donanımı kalburüstü bir laptop bütün işlerini rahatlıkla çözecektir. Arkadaşların 4. sınıfta ölü piliyle yana yakına adaptör ararken efil efil çalışabilirsin. MacBook Air bu konuda iyi bir cihazdır.
Her şeyden önce, çok güçlü bir makineye ihtiyacın yok. Maalesef ki çok sık yapılan bir hata, mühendislik öğrencileri Gaming laptop alıyor. Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak o adaptörü dahil 4 kiloluk aleti her gün taşımak ne kadar işkence bunu aldıktan 1 hafta sonra anlıyorsun maalesef.
Pili çok iyi, kasa kalitesi çok iyi, donanımı kalburüstü bir laptop bütün işlerini rahatlıkla çözecektir. Arkadaşların 4. sınıfta ölü piliyle yana yakına adaptör ararken efil efil çalışabilirsin. MacBook Air bu konuda iyi bir cihazdır.
omeraltinova
Başarılı
Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak o adaptörü dahil 4 kiloluk aleti her gün taşımak ne kadar işkence bunu aldıktan 1 hafta sonra anlıyorsun maalesef.
Ben oyun oynadığım ve video düzenlemesi vs. yaptığım için gaming laptop aldım. Kocaman ve ağır bir şey olduğu için sonra gittim bir de geniş çanta aldım. Günün sonunda taşınamayacak bir hale geldi. Şimdi MacBook + iPad için para biriktiriyorum. Önce hangisini alacağım konusunda kararsızım.
Laptop ya da masaüstü alma kararı sana kalmış bir şey
Yurtlarda masaüstü koyacak alan var mı?
- Makaleler
- 3
Kullandığım için örnek veriyorum. Mobil 7. nesil i5 bile yeter. Kayda değer en büyük dezavantajı Android Studio olur. Onu da kullanıp kullanmayacaginiz meçhul.
Gercekten kullanmayacaksanız laptop almak anlamsız. Laboratuvar olmayan okul yok (varsa okul dememenizi tercih ederim). Teorik derste kod yazmanız şart değil. Bu durumda ders dışı grup ödevi dışında laptopta ihtiyacınız yok. Laptop taşıyıp durmaktansa iki ekranlı masaüstü ile ekran paylaşımlı şekilde grup ödevi yapmayı tercih ederim.
Maksat bahane olacaksa iPad alıp çok güzel not tutanlardan olmaya çalışabilirsiniz. Üstüne bir MacBook da çekip yatakta dizi/film izlerseniz tadından yenmez.
Gercekten kullanmayacaksanız laptop almak anlamsız. Laboratuvar olmayan okul yok (varsa okul dememenizi tercih ederim). Teorik derste kod yazmanız şart değil. Bu durumda ders dışı grup ödevi dışında laptopta ihtiyacınız yok. Laptop taşıyıp durmaktansa iki ekranlı masaüstü ile ekran paylaşımlı şekilde grup ödevi yapmayı tercih ederim.
Maksat bahane olacaksa iPad alıp çok güzel not tutanlardan olmaya çalışabilirsiniz. Üstüne bir MacBook da çekip yatakta dizi/film izlerseniz tadından yenmez.
Hepinize teşekkürler, şimdi daha üniversite için 2 sene var iki sene sonraki ekonomi ve teknolojiye bakarak karar veririm modellere 
Masaüstü bilgisayar bende zaten var, tablet de var ama ev için ortak, kendime de almam gerek bir tane. Bir de Laptop, başka da bir şeye gerek yok.
Masaüstü bilgisayar bende zaten var, tablet de var ama ev için ortak, kendime de almam gerek bir tane. Bir de Laptop, başka da bir şeye gerek yok.
Şu anlık bahane gibi ancak dersler için işim düşerse sonuna kadar kullanırım hocam.Maksat bahane olacaksa iPad alıp çok güzel not tutanlardan olmaya çalışabilirsiniz. Üstüne bir MacBook da çekip yatakta dizi/film izlerseniz tadından yenmez.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-