yoten

Uzman
Oyun oynarken şakaklarda ağrı oluyor. Bir konuda görmüştüm, benim monitörümü kullanan bir kiside de aynı problem vardı. Sizce monitörden dolayı olabilir mi? Monitörümde çok fazla ghosting olduğu söyleniyor. Telefonla 5-6 saat oynarken bile ağrı olmuyor.

Monitör: Samsung Odyssey G3 165 Hz 24"

Parlaklık çok fazlaysa o sebepten olabilir belki. Bir de kulaklık çok sıkıyorsa ondan da olabilir.

Parlaklık az, kulaklıkta fazla takan biri değilim.

Monitörden dolayı olabileceğini hiç düşünmüyordum bugün bir konuda gördüm,o yüzden bu konuyu açtım.
Monitörde olabilir, panel dahi etki edebilir. Şahsen IPS panel ile uzun süre oyun oynayamıyorum gözlerim kan çanağına dönüyor.
Ayrıca tamamen karanlıkta oynamakta iyi değil ve baş ağrısı yapabiliyor, düşük ışık olması gerekli.

Monitörde olabilir, panel dahi etki edebilir. Şahsen IPS panel ile uzun süre oyun oynayamıyorum gözlerim kan çanağına dönüyor.
Ayrıca tamamen karanlıkta oynamakta iyi değil ve baş ağrısı yapabiliyor, düşük ışık olması gerekli.

PlayStation veya telefonla oynarken sorun yok bilgisayarla oynarken ağrı başlıyor.

Olabilir. Ghosting bir yerden sonra kafada ve gözde ağrı yapabilir. Mesela benim kuzenimde epey kötü ghosting performansı olan bir monitör var. Ben misafirliğe gittiğimde onun sisteminde oturamıyorum. Gözümü sevdiğim için internet kafeye gitmek durumundayım.