Yaklaşık 1 haftadır geçmeyen bir sırt ağrım var. Sporda ters bir hareket yapmadığıma eminim. Daha çok yamuk durunca, eğilince ya da yan yatınca oluyor ve beraberinde 1-2 saatlik bir ağrı getiriyor.

Bölgenin tam adını bilmediğim için tarif edeceğim. Sağ belin üstü, omzun altı. Hatta direkt kanat altı diyebilirim. Muhtemelen kafanızda bir şey canlanmıştır.

Eki Görüntüle 242399

Görseldekine ek olarak bende biraz daha işaretli bölgenin orta/üst kısmı ağrıyor. Ayrıca sadece sağ tarafta oluyor, solda olmuyor.

Bugün bu sebepten beyin ve sinir cerrahi bölümünde muayene oldum fakat doktor neredeyse hiç ilgilenmedi. Toplam 20-30 saniye sürdü hatta. Bölgeyi gösterir göstermez direkt böbrek dedi. Ben ısrar edince bir MR istedi fakat randevu 2 hafta sonraya.

2 hafta önce farklı bir olaydan tahlil vermiştim, böbrekler temiz çıkmıştı fakat ben yine de her ihtimale karşı ürolojiye görüneceğim. Oraya gitmeden bir size danışmak istedim. Daha önce yaşamış ya da yorumu olan var mı?
Aynısı bende de 2 hafta önce başladı. Eğildim, o zamandan beri devam ediyor. Fotoğraftaki aynı yer ağrı yapıyor. Eğer ağrı başlarsa o gün boyunca devam ediyor, gece uyuyana kadar sürüyor. Doktora falan gitmedim soğuktandır ya da geçici bir şeydir diye düşündüm. Şu an yatakta yan uzanmış haldeyim, hafif ağrıyor.

Teşekkürler. Böbreklerde herhangi bir sorun olabileceğini düşünüyor musun?

İdrar yollarında yanma veya idrar renginde bir anormallik yok. Su kullanımım düşüktü fakat son 1-2 aydır normal seviyede su tüketiyorum.

Yine de ürolojiye görünmeli miyim sence?
Ateş, titreme, yangı, idrar renginde değişiklik, pis koku yoksa çok büyük ihtimal böbreklerden değildir. Böbrek ağrısı, göğüs kafesinin altında, böğür dediğimiz yerde olur. Süreklidir, künttür. Rahatsız eder.

Ben doktor değilim hocam. Eğer cevabım içinize sinmezse yinede ürolojide idrar testi yaptırabilirsiniz.

Aynısı bende de 2 hafta önce başladı. Eğildim, o zamandan beri devam ediyor. Fotoğraftaki aynı yer ağrı yapıyor. Eğer ağrı başlarsa o gün boyunca devam ediyor, gece uyuyana kadar sürüyor. Doktora falan gitmedim soğuktandır ya da geçici bir şeydir diye düşündüm. Şu an yatakta yan uzanmış haldeyim, hafif ağrıyor.
Tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz. Muhtemelen çözüm de aynısı.
Ateş, titreme, yangı, idrar renginde değişiklik, pis koku yoksa çok büyük ihtimal böbreklerden değildir. Böbrek ağrısı, göğüs kafesinin altında, böğür dediğimiz yerde olur. Süreklidir, künttür. Rahatsız eder.

Ben doktor değilim hocam. Eğer cevabım içinize sinmezse yinede ürolojide idrar testi yaptırabilirsiniz.
Saydıklarından hiçbirisi yok fakat sırtı kırıp öne doğru eğilince böğrümden sırtımdaki ağrının aynısını hissediyorum. Beni böbreklerde sorun olabileceğini düşündüren tek olanak bu şu an.

Tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz. Muhtemelen çözüm de aynısı.

Saydıklarından hiçbirisi yok fakat sırtı kırıp öne doğru eğilince böğrümden sırtımdaki ağrının aynısını hissediyorum. Beni böbreklerde sorun olabileceğini düşündüren tek olanak bu şu an.
Kas zedelenmesiyse kas esnedikçe kopan yerler ağrı yapar normaldir. Dediğim gibi çok zorlamayın, bırakın kas kendini iyileştirsin.

Güncelleme:

Sırt ağrım, azalarak geçmeye başladı. Bugün tamamen kesilmiş durumda. Eğilince ya da yamuk yatınca hissetmiyorum. Muhtemelen kas zedelenmesi oldu ve zamanla kendini onardı.

Böbrekle ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum şu anlık. Fakat ayın 2'sinde MR randevum hala duruyor. Sizce gitmeli miyim yoksa iptal mi etmeliyim?