Lemrado

Uzman
Sadece merakımdan soruyorum orijinal oyuna nasıl bir şey yapıyorlar da herkes tarafından ücret ödemeden oynanabilir hale geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece merakımdan soruyorum orijinal oyuna nasıl bir şey yapıyorlar da herkes tarafından ücret ödemeden oynanabilir hale geliyor?

Metinler ChatGpt Tarafından Sadece Yazım hataları ve anlam bozukluklarını düzenledim yazı konusu bana ait o sadece düzeltme yaptı!

Genel olarak tek oyunculu oyunları kırmak daha kolay çünkü internet bağlantısı, yani sunucu doğrulaması gerektirmiyor. Offline moddaysa oyun içindeki korumalar (mesela Denuvo gibi DRM sistemleri) kırılıyor ve oyun çalıştırılabilir hâle geliyor.

Online oyunlar ise bambaşka hikâye. Çünkü orada sadece oyunun dosyası yetmiyor, aynı zamanda hesap doğrulama gerekiyor. Örneğin Steam ID veya Epic ID gibi platforma özel kullanıcı kimlikleri var. Bunlar da sunucu tarafından kontrol edildiği için cracklemek bayağı zor hatta çoğu zaman imkânsıza yakın.

Bazı oyunlar hem single hem multiplayer barındırıyor. Crackli versiyonlar genelde sadece single player kısmını oynatır, online kısmı çalışmaz ya da özel sunucularla uğraşmak gerekir.

Oyunların nasıl kırıldığı konusu ise oyuna göre çok değişiyor. Bazı oyunların dosyaları hashlenmiş (şifrelenmiş) olur, bazıları ise daha açık bırakılmış olur. Kimi zaman sadece .exe dosyasına müdahale yeterli olurken, bazı oyunlarda onlarca dosya üzerinde çalışmak gerekiyor. Yani işin içinde tersine mühendislik var, kolay bir iş değil.

En yaygın yöntemi yazıyorum: Launcer taklitleri. Mesela Steam API kitaplığı. Yerleştirilen Steam API kitaplık dosyası sanal/sahte bir Steam ortamı oluşturup oyuna kullanıcının oyunu satın aldığını (yalan) söylüyor.

Çok basit ve net yazmaya çalıştım. Umarım mantığı anlamaya yardımcı olur.

En yaygın yöntemi yazıyorum: Launcer taklitleri. Mesela Steam API kitaplığı. Yerleştirilen Steam API kitaplık dosyası sanal/sahte bir Steam ortamı oluşturup oyuna kullanıcının oyunu satın aldığını (yalan) söylüyor.

Çok basit ve net yazmaya çalıştım. Umarım mantığı anlamaya yardımcı olur.

Arkadasim Steam Tools gibi bir program ile tek kisilik ve bazi oyunlari Steam'den para odemeden oynayabiliyor boyle bir seyde var gad of war Cyberpunk gibi oyunlari