Öyle hocam. Ne olursa olsun işi gücü sağlama almadan böyle bir şeye girişilmez zaten, haklı bile çıksan ortada kalırsın. Bugün bir dava dediğin yıllar sürüyor.
@Yakuza, Dedigi dogru.
Bende bunu diyorum zaten.
Öyle hocam. Ne olursa olsun işi gücü sağlama almadan böyle bir şeye girişilmez zaten, haklı bile çıksan ortada kalırsın. Bugün bir dava dediğin yıllar sürüyor.
Şirketi gelir-akar hale getirebildiğiniz zaman hobi olarak kılıç çekebilirsin tabi. Kimse de sana 5 para laf edemez, seni kara listeye aldık diye ceza kesemez. Cehpe açacaksan elinde silahın ve mühimmatın olmalıdır.Freelance olmaz zaten hocam. Ya yeni iş bulacaksın ya da kendi işini kuracaksın, ki en iyisi kendi işini kurmak bu devirde. Ben de olur da iş güç bozulursa ortada kalmayalım diye ekibimle beraber ABD merkezli bir şirket kurdum, oradan da oyun projeleri yürütüyoruz. Türkiye ofisimizi de yeni açtık hatta.
Freelance kontrat kovalarım diye düşünmek de sürdürülebilir bir seçenek değil.
Aileden mal/miras/kiraya verilebilecek daire, işleyebilecek toprak+teçhizat, babadan kalma meslek vs yoksa geçmişler olsun.
Sistem işte herkese bireysel özgürlük palavrasını sıkıp ailesinden, baba mesleğinden/dükkanından kopardı. Sonuçlar ortada.
Aile mesleğini vaktinde hor görüp beyaz yaka olacam adam olacam itibar sahibi olacam diye kovalayanların büyük çoğunluğu artan mobbing, yetersiz maaşlar ve tuik yüzünden baba mesleğine patır patır geri dönüyorlar. Bu dediklerim 70-80 nesilleri için.Aynen oyle, ''8/4 işçi, 4'ten sonra çiftci" diyorum kendimce.
Onlar kendi işinin dısındaki yerleri yan gelir olarak goruyor.
Hakkımı alıp ailemi gecindireyim, hayatımı idame ettireyim derdinde degiller...
Aile mesleğini vaktinde hor görüp beyaz yaka olacağım adam olacağım itibar sahibi olacağım diye kovalayanların büyük çoğunluğu artan mobbing, yetersiz maaşlar ve TÜİK yüzünden baba mesleğine patır patır geri dönüyorlar. Bu dediklerim 70-80 nesilleri için.
Ha çok azınlık böyle bir elini geçmeyecek parmaktaki şirketler var çok uluslu/yerli oralarda üst düzey yönetici olup keyfine bakanlar işte, kaç kişi onlar? %5, geri kalan %95 ne yapıyor diye düşünülmedi hep o %5'i parmak ile gösterdiler, sky is the limit dediler, sen havaya bakarken onlar malı götürdüler.
LinkedIn'e girip bakıyorum anasayfaya, maşallah beyaz yakalılar mesaisini burada tamamlıyor herhalde, hikaye yazanlar, aforizma-salvo çakanlar, hayal aleminde dolaşanlar falan hala iyi uyutmuşlar bunlar akıllanmamış diyorum.