Açıkta kalmaktan korkuyorum. Eğer olmayacaksa okumanın bir anlamı yok gibi geliyor bana. Sizce nasıl?
İyi Sosyaller.
İyi Sosyaller.
Sıkıntı o zaman. O kadar zengin aile özelde okutuyor zaten. Fakirliğin gözü kör olsun.Maddi acidan zenginsen okunur onun haricinde asla.
Sıkıntı o zaman. O kadar zengin aile özelde okutuyor zaten. Fakirliğin gözü kör olsun.![]()
KPSS kazanamam. O potansiyel bende yok. Bunu kendimi kötülemek için demiyorum. Aslında ODTÜ bilgisayar mühendisliğini istiyordum. Maalesef orayı kazanacak potansiyel bende yokmuş.Bilgisayar Programcılığından sonra ne düşünüyorsun? Yazılım alanında ilerlemek ise bölüme pek gerek yok ama belki çevre edinme konusu sana katkı sağlayabilir. Yazılım işine büyük çaba vermezsen açıkta kalırsın. Yazılım konusunda ilerleyeceksen tavsiyem üniversite sınavına tekrar girip yüksek puan almaya bak. O üniversitelerden mezun olunca iş bulman daha kolay olur.
Eğer KPSS düşünüyorsan daha düşük atama puanı olan ön lisans bölümlerine bakabilirsin. Bilgisayar Programcılığı ile de atanabilirsin. 90 üstü alsan yeterli olur diye düşünüyorum.
KPSS kazanamam. O potansiyel bende yok. Bunu kendimi kötülemek için demiyorum. Aslında ODTÜ bilgisayar mühendisliğini istiyordum. Maalesef orayı kazanacak potansiyel bende yokmuş.
Bazı şahıslar istersen istediğin yeri kazanırsın diyor. Ancak her zaman öyle olmuyor. Psikolojik rahatsızlığım yüzünden hayatım mahvoldu.
Şuan Boğaziçi, Koç, İTÜ, ODTÜ gibi okulların ileri gelen bölümlerinde okumadığın sürece nerede, ne bölümde okuduğunun çok bir önemi yok gibi. Açıkta kalmayayım, bir şey okuyayım diyorsan bence okunur. Nitekim ben öyle yaptım ve şu anda da DGS ile geçtiğim AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde okuyup bir yandan da yazılımcı olarak çalışıyorum. Ama burada asıl nokta okuduğun bölümden çok kendini geliştirebilmen çünkü bu bölüme giren 100 kişiden 90'ı sektörde iş dahi bulamıyor ve kurye, kasiyer, garson olarak çalışıyorlar. Diploma tek başına bu sektörde hiç bir işine yaramaz. Eğer okurken bir yandan kendini geliştirir, projeler üretir ve güzel de bir çevre kurarsan başarılı olursun diye düşünüyorum.Açıkta kalmaktan korkuyorum. Eğer olmayacaksa okumanın bir anlamı yok gibi geliyor bana. Sizce nasıl?
İyi Sosyaller.
Yapay zeka araçlarını kullanıyorum zatenYapay zekâ kod yazamaz diyorsun ama bugün tek kişi ChatGPT ile full-stack uygulama çıkarıyor. Yazılımcılar bitmez, doğru; ama AI kullanmayı bilmeyen yazılımcılar çoktan bitti. Sen de onlardan olmamaya bak.
Tamemen uzun yazı yazıp birde boşa debelenmişsin yazık... Sizin devriniz bitti...