whofedcamper

Çalışkan
Herkese iyi sosyaller.

Şu anlık bilgisayar montajım bitti ama aklıma 2 tane soru takıldı. Bu iki sorunun cevabına göre güç tuşuna basıp bilgisayarı yazılımsal kurmaya geçeceğim çünkü içimin rahat etmesi vebilirkişi görüşü almam gerek.

Birincisi, bu sıvı soğutmanın radyatöründe ki plastik dış kısmı anakartın üstünde ki CPU güç girişlerine baskı uyguluyor. Ne çok sert pinleri ve kabloyu parçalayacak kadar ne de çok hafif. Belirgin bir temas ve baskı var kesinlikle aşağıya önden ve arkadan fotoğrafını bırakıyorum ne kadar anlaşılır bilmem ama kesinlikle temaslı şu anda. Bu bir sorun yaratır mı?

İkincisi, ekran kartıma gelen güç kablosunu böyle montaj etmek zorunda kaldım fanlara temas etmiyor şu anda. Bununla alakalı önce o kablolar fanlara temas etse sıkıntı olur mu sonra da bu güç kablosunun alttan üste doğrı bu şekilde kıvrılması herhangi bir sorun yaratır mı kablo ve ekran kartı girişi için?

Kablosal sıkıntılara cevap geldikten sonra bir diğer sorum; ilk PC açılışında BIOS'tayken önce BIOS Update sonra devamında Windows'u kurmak istiyorum bunun için aynı flash belleğe fotoğtafta ki gibi hem Windows hem anakart BIOS güncelleme dosyasını atsam çalışır mı BIOS ekranında? (Windows'u Rufus ile flash belleğe yazdım, BIOS dosyasını da dümdüz attım içine)

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkincisi, ekran kartıma gelen güç kablosunu böyle montaj etmek zorunda kaldım fanlara temas etmiyor şu anda. Bununla alakalı önce o kablolar fanlara temas etse sıkıntı olur mu sonra da bu güç kablosunun alttan üste doğrı bu şekilde kıvrılması herhangi bir sorun yaratır mı kablo ve ekran kartı girişi için?

Görsel iletin. İlk soruyu bilmiyorum. Ben hep hava soğutma montajladım kule tipi. Arkadaşlar yardımcı olurlar.

Kablosal sıkıntılara cevap geldikten sonra bir diğer sorum; ilk PC açılışında BIOS'tayken önce BIOS Update sonra devamında Windows'u kurmak istiyorum bunun için aynı flash belleğe fotoğtafta ki gibi hem Windows hem anakart BIOS güncelleme dosyasını atsam çalışır mı BIOS ekranında? (Windows'u Rufus ile flash belleğe yazdım, BIOS dosyasını da dümdüz attım içine)

Teşekkürler.

Deneyin hocam. FAT32, NTFS vs dosya sistemi şeylerinden dolayı görmemezlik yapar belki ama sanmıyorum. Görürse dediğiniz gibi yaparsınız görmezse Windows'u kurup sonra USB'yi biçimlendirip bir daha BIOS dosyasını içine atarsınız. Önceden kurup sonradan kurma ile ilgili bir fark yok benim bildiğim. Hatta çoğu insan sizin dediğiniz gibi yapmıyor bile diyebilirim. Önce Windows sonra BIOS güncelleyenler çoğunluktadır bir oran çıkartacak olsak.

Son düzenleme:
Bu olur diye düşünüyorum, diğer sorular için de görsel iletin lütfen böyle anlaşılmıyor tam 😂

Görsel iletin. İlk soruyu bilmiyorum. Ben hep hava soğutma montajladım kule tipi. Arkadaşlar yardımcı olurlar.
ya görseller yüklenmemiş şaka gibi atıyorum görselleri. Cpu kabloları önden arkadan fotosu ve ekran kartı güç girişi kablosu fotoları :

1791307056636.webp

1791307079593.webp
1791307051699.webp
1791307056636.webp
1791307079593.webp

Bu olur diye düşünüyorum, diğer sorular için de görsel iletin lütfen böyle anlaşılmıyor tam 😂

Paylaştım görselleri, telefondan yüklememiş paylaşırken işteydim bakamadım da şimdi gördüm kusura bakmayın.

1. Resim ARGB kablolar. Bağlı duruyorlar. Sıkıntısız. Tabii 2. ve 4. kablo hafif sola kaymış. Onları tam ortalayın.
  2. Resimde tam belli olmamış. Ekran kartı siyah soketi ile arasında tırnak girecek kadar bile boşluk bırakmayın eğer varsa. Kablo gevşek duruyor ama sıkıntı bir durum değil. O salık görüntüyü yok etmek için arkadan biraz çektirip varsa kasanın içinden çıkan beyaz plastik kelepçelerden kullanın kablo boyunca. Yoksa sonradan alınabilir beyaz plastik kelepçe.
  3. Resim işlemci güç beslemesi. Soket tam gözükmüyor. Yine ekran kartı gibi arada boşluk kalmadığından eminseniz devam.

Öteki resimler aynı zaten. Benim yapabileceğim ek bir yorum yok.

Son düzenleme: