Bilgisayar uyku modundan çıktıktan sonra sinyal yok hatası veriyor

varoldumer

Çalışkan
Yer
İzmir
Arkadaşlar selamlar.

Masaüstü bilgisayarımı uyku moduna alıyorum, işlerimi görüp geldikten sonra bilgisayarım aktifleşiyor. Fakat bilgisayar çalışır haldeyken ekrana sinyal yok yazısı geliyor. Haliyle bilgisayarı kullanamıyorum. Çok araştırdım ama nedenini bulamadım. Bilgisayarı her seferinde kapatıp açmak zor oluyor. Bu uyku modunun sinyal yok problemi için bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartı sürücüsünü güncelleyip temiz kurulum yapmak için önce DDU ile eski sürücüyü kaldır, sonra ekran kartının driverinin en son sürümünü yükle.

Güç ayarlarını değiştirerek uyku moduyla ilgili sorunları önleyebilirsin. Denetim Masası'ndan güç seçenekleri'ne gir, PCI Express bağlantı durumu güç yönetimini kapat ve USB seçmeli askıya almayı devre dışı bırak.

Ekran kartı sürücüsünü güncelleyip temiz kurulum yapmak için önce DDU ile eski sürücüyü kaldır, sonra ekran kartının driverinin en son sürümünü yükle.

Güç ayarlarını değiştirerek uyku moduyla ilgili sorunları önleyebilirsin. Denetim Masası'ndan güç seçenekleri'ne gir, PCI Express bağlantı durumu güç yönetimini kapat ve USB seçmeli askıya almayı devre dışı bırak.
Maalesef her maddeyi harfiyen uygulamama rağmen değişen bir şey olmadı.

Maalesef her maddeyi harfiyen uygulamama rağmen değişen bir şey olmadı.
Komut İstemi’ni yönetici olarak açıp sfc /scannow komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını kontrol etmeyi dener misin? Ardından DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu kullanarak bozuk dosyaları onarmayı deneyebilirsin. Bu işlemler, Windows’un düzgün çalışmasını engelleyen hataları düzeltebilir.

Komut İstemi’ni yönetici olarak açıp sfc /scannow komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını kontrol etmeyi dener misin? Ardından DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu kullanarak bozuk dosyaları onarmayı deneyebilirsin. Bu işlemler, Windows’un düzgün çalışmasını engelleyen hataları düzeltebilir.
İlk komuttan sonra gelen mesaj bu.

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

İkinci komut ise yüzde 62.3'te takılı kaldı.

İlk komut dosyaları düzeltti, ikinci komutun takılması normal olabilir. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, sistem geri yükleme yaparak önceki bir tarihe dönebilir veya Windows Kurtarma Ortamı üzerinden DISM komutunu tekrar çalıştırabilirsin. Bu da çözüm olmazsa, formatlamak son çare olabilir.

İlk komut dosyaları düzeltti, ikinci komutun takılması normal olabilir. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, sistem geri yükleme yaparak önceki bir tarihe dönebilir veya Windows Kurtarma Ortamı üzerinden DISM komutunu tekrar çalıştırabilirsin. Bu da çözüm olmazsa, formatlamak son çare olabilir.
Her şeyi yaptık yine olmadı. Biraz daha araştıracağım. Zahmet verdim, teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt