Alessandro Del Piero

Başarılı
Merhaba. Valorant oynarken bir anda PC error verdi, mavi ekran değil. Altta kod yazıyordu okuyamadım şimdi de BIOS'a girebiliyorum ama görüntü alamıyorum. Onarım yapılıyor diyor clear CMOS yapmış bulunmaktayım. İşletim sistemi Windows 11.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Clear CMOS yaptıysanız ayarlarda TPM, Secure Bot açman gerekebilir. CSM yerine UEFI aktif edin BIOS'da.

Hocam bazı konulardan fikirle format atmanız en iyi seçenek dediler. Maalesef son çare format gibi. Denedim dediklerinizi.

Clear CMOS yaptıysanız ayarlarda TPM, Secure Bot açman gerekebilir. CSM yerine UEFI aktif edin BIOS'da.

Bir de bu sorun dosyaların bozulmasından mı kaynaklı?

Hocam bazı konulardan fikirle format atmanız en iyi seçenek dediler. Maalesef son çare format gibi. Denedim dediklerinizi.

Bir de bu sorun dosyaların bozulmasından mı kaynaklı?
Evet, dosyaların bozulmasından kaynaklı. Güvenli moda girebiliyorsanız SFC /scannow komutu deneyin. En son çare olarak format atarsınız.

Yani hocam bir sürü sebebi var. SSD/HDD ölmeye başlamıştır, sürekli elektrik kesintileri dosya kaybına sebep olmuştur. Yazılımsal hatalar gibi. Virüs kaynaklı olabilir gibi. Liste uzar gider.

Virüsten olduğunu düşünmüyorum. SSD sağlığı 99 sıcaklık 44 derece. Elektrik kesintisi yok. Kafama takıp sizi uğraştırdığım için üzgünüm önerileriniz için teşekkürler.

Format sırasında elektrik veya windows dosyaları yüklerken yüklenmesini engelleyecek bir hareket yapmışsanız windows dosyaları sağlıklı yüklemez sorun çıkartmasını sağlar. Windows tamamen yüklendikten sonra biosunuz eğer uefise otomatik olarak windows boot manager a yönlendirir. Yönlendirme başarılı olduktan ve bilgisayarı tam olarak açtıktan sonra USB medyanızı çıkartabilirsiniz hocam