Çözüldü Bilgisayar yazılım ile uzaktan nasıl açılıp kapatılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kadirCN 2

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Türkiye, Hakkari
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarı uzaktan bir şekilde açmak istiyorum, hangi yazılımları kullanabilirim?

Linux Mint kullanıyorum.

Çözüm

Evet, tam kapalı iken çalıştırma yapabiliyor. Aynı ağ üzerinde telefondan uygulama ile açabiliyorsunuz. Dediğiniz gibi BIOS üzerinden öncelikle "wake on lan" izni vermeniz gerekli.

Uzaktan dediğiniz farklı bir ağdan mı? Aynı ağ üzerinde wake on lan deneyebilirsiniz.

Evet aynı ağda olacak belirtmeyi unutmuşum.

Wake-on-lan dediğiniz yazılım bilgisayar tam kapalıyken çalıştırma yapabilir mi ve kablosuz bağlantı destekliyor mu?

Azıcık yazılar okudum da BIOS gerekliymiş bende BIOS açılmıyor farklı bir yazılım var mıdır?

Evet, tam kapalı iken çalıştırma yapabiliyor. Aynı ağ üzerinde telefondan uygulama ile açabiliyorsunuz. Dediğiniz gibi BIOS üzerinden öncelikle "wake on lan" izni vermeniz gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

BIOS nasıl açılmıyor?

F2 tuşunu denediniz mi?

Sorun tuşlarda değil, yazılımsal bir sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…