kadirCN 2 Yetkin Katılım 13 Ocak 2024 Mesajlar 482 Makaleler 1 Çözümler 18 Beğeniler 211 Yer Türkiye, Hakkari 2 Mart 2024 #1 Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarı uzaktan bir şekilde açmak istiyorum, hangi yazılımları kullanabilirim? Linux Mint kullanıyorum.
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarı uzaktan bir şekilde açmak istiyorum, hangi yazılımları kullanabilirim? Linux Mint kullanıyorum.
Çözüm NightWist 2 Mart 2024 kadirCN dedi: Evet aynı ağda olacak belirtmeyi unutmuşum. Wake-on-lan dediğiniz yazılım bilgisayar tam kapalıyken çalıştırma yapabilir mi ve kablosuz bağlantı destekliyor mu? Azıcık yazılar okudum da BIOS gerekliymiş bende BIOS açılmıyor farklı bir yazılım var mıdır? Genişletmek için tıkla... Evet, tam kapalı iken çalıştırma yapabiliyor. Aynı ağ üzerinde telefondan uygulama ile açabiliyorsunuz. Dediğiniz gibi BIOS üzerinden öncelikle "wake on lan" izni vermeniz gerekli. https://www.cyberciti.biz/tips/linux-send-wake-on-lan-wol-magic-packets.html How to configure Wake-on-LAN using systemd Wake-on-LAN (WoL) is a feature that allows you to turn on a computer remotely by sending a magic packet over the network. To use this feature syslinuxos.com Wake-on-LAN - ArchWiki
kadirCN dedi: Evet aynı ağda olacak belirtmeyi unutmuşum. Wake-on-lan dediğiniz yazılım bilgisayar tam kapalıyken çalıştırma yapabilir mi ve kablosuz bağlantı destekliyor mu? Azıcık yazılar okudum da BIOS gerekliymiş bende BIOS açılmıyor farklı bir yazılım var mıdır? Genişletmek için tıkla... Evet, tam kapalı iken çalıştırma yapabiliyor. Aynı ağ üzerinde telefondan uygulama ile açabiliyorsunuz. Dediğiniz gibi BIOS üzerinden öncelikle "wake on lan" izni vermeniz gerekli. https://www.cyberciti.biz/tips/linux-send-wake-on-lan-wol-magic-packets.html How to configure Wake-on-LAN using systemd Wake-on-LAN (WoL) is a feature that allows you to turn on a computer remotely by sending a magic packet over the network. To use this feature syslinuxos.com Wake-on-LAN - ArchWiki
NightWist Üstün İlk 1.000! Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 3.786 Makaleler 10 Çözümler 33 Beğeniler 4.428 2 Mart 2024 #11 kadirCN dedi: Sorun tuşlarda değil yazılımsal bir sorun var. Genişletmek için tıkla... Buradan nasıl bir yardım edebilirim bilmiyorum. En iyisi gerçek bir bilgisayarcıya göstermeniz. Eski konunuza baktım bilgisayar açılmıyormuş bile. Artı 0 Eksi
kadirCN dedi: Sorun tuşlarda değil yazılımsal bir sorun var. Genişletmek için tıkla... Buradan nasıl bir yardım edebilirim bilmiyorum. En iyisi gerçek bir bilgisayarcıya göstermeniz. Eski konunuza baktım bilgisayar açılmıyormuş bile.
KS KS kadirCN 2 Yetkin Katılım 13 Ocak 2024 Mesajlar 482 Makaleler 1 Çözümler 18 Beğeniler 211 Yer Türkiye, Hakkari 2 Mart 2024 #12 NightWist dedi: Buradan nasıl bir yardım edebilirim bilmiyorum. En iyisi gerçek bir bilgisayarcıya göstermeniz. Eski konunuza baktım bilgisayar açılmıyormuş bile. Genişletmek için tıkla... Eskiden 600'e yaptılar, şimdi kim bilir ne fiyat verecek. Son düzenleyen: Moderatör: 2 Mart 2024 Artı 0 Eksi
NightWist dedi: Buradan nasıl bir yardım edebilirim bilmiyorum. En iyisi gerçek bir bilgisayarcıya göstermeniz. Eski konunuza baktım bilgisayar açılmıyormuş bile. Genişletmek için tıkla... Eskiden 600'e yaptılar, şimdi kim bilir ne fiyat verecek.
NightWist Üstün İlk 1.000! Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 3.786 Makaleler 10 Çözümler 33 Beğeniler 4.428 2 Mart 2024 #13 kadirCN dedi: Eskiden 600'e yaptılar, şimdi kim bilir ne fiyat verecek. Genişletmek için tıkla... İmkanınız varsa ikinci el yeni nesil bir bilgisayara geçin. Günlük işlerinizi görebilirsiniz. Artı 0 Eksi
kadirCN dedi: Eskiden 600'e yaptılar, şimdi kim bilir ne fiyat verecek. Genişletmek için tıkla... İmkanınız varsa ikinci el yeni nesil bir bilgisayara geçin. Günlük işlerinizi görebilirsiniz.
KS KS kadirCN 2 Yetkin Katılım 13 Ocak 2024 Mesajlar 482 Makaleler 1 Çözümler 18 Beğeniler 211 Yer Türkiye, Hakkari 2 Mart 2024 #14 NightWist dedi: İmkanınız varsa ikinci el yeni nesil bir bilgisayara geçin. Günlük işlerinizi görebilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Hocam 3D yazıcı için kullanıyorum, günlük işler için iyi bir sistemim var, ileride laptop yerine Raspberry Pi Zero 2 W kullanmayı düşünüyorum. Son düzenleyen: Moderatör: 2 Mart 2024 Artı 0 Eksi
NightWist dedi: İmkanınız varsa ikinci el yeni nesil bir bilgisayara geçin. Günlük işlerinizi görebilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Hocam 3D yazıcı için kullanıyorum, günlük işler için iyi bir sistemim var, ileride laptop yerine Raspberry Pi Zero 2 W kullanmayı düşünüyorum.
NightWist Üstün İlk 1.000! Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 3.786 Makaleler 10 Çözümler 33 Beğeniler 4.428 2 Mart 2024 #15 kadirCN dedi: Hocam 3D yazıcı için kullanıyorum, günlük işler için iyi bir sistemim var, ileride laptop yerine Raspberry Pi Zero 2 W kullanmayı düşünüyorum. Genişletmek için tıkla... Tamir etmek yerine dediğinizi alsanız daha ucuza geliyormuş. Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı - Fiyatı, Yorumları Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. www.trendyol.com Artı 0 Eksi
kadirCN dedi: Hocam 3D yazıcı için kullanıyorum, günlük işler için iyi bir sistemim var, ileride laptop yerine Raspberry Pi Zero 2 W kullanmayı düşünüyorum. Genişletmek için tıkla... Tamir etmek yerine dediğinizi alsanız daha ucuza geliyormuş. Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı - Fiyatı, Yorumları Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. www.trendyol.com
KS KS kadirCN 2 Yetkin Katılım 13 Ocak 2024 Mesajlar 482 Makaleler 1 Çözümler 18 Beğeniler 211 Yer Türkiye, Hakkari 2 Mart 2024 #16 NightWist dedi: Tamir etmek yerine dediğinizi alsanız daha ucuza geliyormuş. Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı - Fiyatı, Yorumları Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. www.trendyol.com Genişletmek için tıkla... Evet bundan dolayı para harcamak istemiyorum bilgisayara. İki kere yaptırdım, üçüncü kere oluyor, gene yaptırsam gene olacak, boş para gidecek. Artı 0 Eksi
NightWist dedi: Tamir etmek yerine dediğinizi alsanız daha ucuza geliyormuş. Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı - Fiyatı, Yorumları Genel Markalar Raspberry Pi Zero 2W / Zero W / Zero WH / Zero Kart İsteğe Bağlı yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. www.trendyol.com Genişletmek için tıkla... Evet bundan dolayı para harcamak istemiyorum bilgisayara. İki kere yaptırdım, üçüncü kere oluyor, gene yaptırsam gene olacak, boş para gidecek.
NightWist Üstün İlk 1.000! Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 3.786 Makaleler 10 Çözümler 33 Beğeniler 4.428 2 Mart 2024 #17 kadirCN dedi: Evet bundan dolayı para harcamak istemiyorum bilgisayara. İki kere yaptırdım üçüncü kere oluyor gene yaptırsam gene olacak boş para gidecek. Genişletmek için tıkla... Ben durumunuz yok zannetmiştim. O çöpe daha fazla harcamayın. Son düzenleyen: Moderatör: 3 Mart 2024 Artı 0 Eksi
kadirCN dedi: Evet bundan dolayı para harcamak istemiyorum bilgisayara. İki kere yaptırdım üçüncü kere oluyor gene yaptırsam gene olacak boş para gidecek. Genişletmek için tıkla... Ben durumunuz yok zannetmiştim. O çöpe daha fazla harcamayın.