Bilgisayara bulaşan virüs nasıl temizlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aliysnyldz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 238

aliysnyldz

Çalışkan
Arkadaşlar bilgisayarıma virüs bulaştı eminim bundan. Steam hesabımı ele geçirmiş $175 dolar bakiye çekmiş. Amazon'dan Apple Watch 10 sipariş etmiş biri. Facebook hesabıma e-posta eklemiş Instagram'dan Elon Musk BTC reklamı basmış. Neyse bunlar laptopun servisindeyken oluyor. Laptopa serviste yeni SSD taktırıyorum ve işletim sistemini o SSD'ye kuruyorlar. Önceden diğer SSD idi işletim sistemi virüs de o diskteydi. Ben o diskte sadece gerekli olan bir klasörü aldım virüs taramasından Kaspersky'la geçirdim ve yeni diske attım. Ardından o eski disk biçimlendirilmiş. Sizce virüs bu diske bulaşmış mıdır? Kaspersky'la çoğu kez taradım yeni diski. Eğer bulaştıysa formatsız nasıl tarayarak hallederim önerilere açığım yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkedilir bir gariplik yoksa, antivirüs sonuçları da sağlıklıysa endişelenecek bir durum yoktur. Zaten biçimlendirmişsiniz.

Kaspersky Rescue Disk ile USB'den boot ederek derin tarama yapın. Tarama bittiğinde Malwarebytes kurup tekrar derin tarama yapın. Bir şey bulmazsa rahat olabilirsiniz.

Kaspersky Rescue Disk ile tam tarama yapın USB'den boot ederek. Tarama bittiğinde HitmanPro yada Malwarebytes ile tam tarama yapın.

Hocam lütfen tam tarama yapın.

Arkadaşlar söylediğiniz doğrultuda Malwarebytes ile tam tarama yaptım Kaspersky Rescue Disk ile de tarama yaptım. Tek korkum online olarak kaldı mesela hala hesaplarımda olabilirler mi? Örnek veriyorum Google hesabımdadır hala yeni kartımı kaydetmeyi bekliyordur buna nasıl bir önlem alacağım.

Aklıma gelen bütün maillerimin hesaplarımın şifrelerini değiştirdim 2aşamalı doğrulama ekledim ekleyebildiklerime.

Olayı biraz kendince abartıyorsun. Önlemini aldıysan sorun yok.

Abartma değil ciddi anlamda çoğu hesaplarıma sızdılar Amazon hesabım şu ankilitli Facebook hesabım şu ankilitli Amazon'dan 500dolarlık alışveriş steamdende 175 dolardık alışveriş yapmış adamlar her an her yerden bir şey daha çıkacak diye korkuyorum söyleyebileceğiniz başka önlemleride almaya çalışıyorum akıl akıldan üstündür. İllaki unutmuş olabileceğim bir şey vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…